27.2.20

Ασπίδα ΚΙΝΑΛ σε Σαμαρά...

...προκειμένου να μην κληθεί ως μάρτυρας...

Να κληθεί ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ως μάρτυρας στην Προανακριτική Επιτροπή ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το αίτημα τέθηκε μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από την κατάθεση του Σ. Μιωνή σχετικά με τη διαμεσολάβηση του...
πρώην πρωθυπουργού το 2013 για τη διένεξη του επιχειρηματία με τον εκδότη Γ. Φιλιππάκη. Η πλειοψηφία της Επιτροπής ζήτησε την κλήση του Ν. Παππά, ωστόσο τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ αντιστάθηκαν σθεναρά στην κλήση του κ. Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε, πέραν του κ. Σαμαρά, να κληθούν οι Στ. Παπασταύρου, Γ. Φιλιππάκης και Γ. Παπαδάκου. Στο πλαίσιο αυτό, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Ραγκούσης, επεσήμανε πως, εφόσον η πλειοψηφία κρίνει ως απαραίτητη την κλήση του Ν. Παππά, είναι απαραίτητο να κληθούν και οι παραπάνω ως μάρτυρες. Ωστόσο, το ΚΙΝΑΛ, παρά τα όσα κατέθεσε ο κ. Μιωνή, προστάτευσε με επιμονή τον πρώην πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ. Όπως προκύπτει από την κατάθεσή του, ο κ. Μιωνή δήλωσε ξεκάθαρα πως γνώριζε για την παρέμβαση του κ. Σαμαρά το 2013:

Γ. Ραγκούσης: Θέλω να σας υποβάλω και εγώ ένα συγκεκριμένο ερώτημα: Ο κ. Σαμαράς μεσολάβησε προκειμένου να επέλθει συμβιβασμός μεταξύ εσάς και του κ. Φιλιππάκη;

Σ. Μιωνή: Σας θυμίζω ότι το 2013, όχι τότε, τον Νοέμβριο του 2013 έγινε συμβιβασμός. Και είχε γίνει διότι ο Σαμαράς είχε ζητήσει από τον Σταύρο να με πείσει να το κάνω.

Γ. Ραγκούσης: Ναι, εσείς λέτε τώρα –και καλά κάνετε- αναλυτικά όλη την αλυσίδα. Το αποτέλεσμα, όμως, είναι απ’ αυτό που μας λέτε ότι ο Φιλιππάκης ζήτησε από τον Σαμαρά μεσολάβηση, ο κ. Σαμαράς, ο πρώην πρωθυπουργός, αποδέχθηκε να μεσολαβήσει, μεσολάβησε στον κ. Παπασταύρου, ο κ. Παπασταύρου έπεισε εσάς και το αποτέλεσμα αυτού του κύκλου που ξεκίνησε, όπως λέτε με πρωτοβουλία του κ. Φιλιππάκη, ήταν να οδηγηθείτε στον πρώτο συμβιβασμό με τον κ. Φιλιππάκη…

Σ. Μιωνή: Σωστά, σωστά.

Γ. Ραγκούσης: Να το θέσω διαφορετικά. Ο κ. Παπασταύρου σας ενημέρωσε ότι η πρωτοβουλία είναι του κ. Σαμαρά;

Σ. Μιωνή: Ναι και μου ζήτησε…

Γ. Ραγκούσης: Άρα, δεν σας το απέκρυψε. Άρα, γνωρίζατε…

Γ. Ραγκούσης: Είναι κρίσιμο αυτό για τον κ. Παπασταύρου. Δεν σας απέκρυψε ο κ. Παπασταύρου ότι σας κάνει αυτήν την πρόταση συμβιβασμού εσάς προσωπικά, μετά από πρωτοβουλία του κ. Σαμαρά. Δεν σας το απέκρυψε. Σας το είπε.

Σ. Μιωνή: Καθόλου δεν μου το απέκρυψε. Και ο Σταύρος ήταν αυτός ο οποίος διαπραγματεύτηκε τον συμβιβασμό, γιατί μου είχε δώσει προσωπική εγγύηση ότι θα διαπραγματευτεί τον καλύτερο συμβιβασμό που γίνεται ...

Καλούν τον Νίκο Παππά

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς καλείται σε εξέταση την προσεχή Τρίτη, 3 Μαρτίου, ενώπιον της ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ως μάρτυρες αντιπρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τον Σταύρο Παπασταύρου, τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη και τη δημοσιογράφο Γιάννα Παπαδάκου, καθώς ο επιχειρηματίας απάντησε χθες ότι ο ίδιος ο κ. Σαμαράς είχε ζητήσει το 2013 από τον Σταύρο Παπασταύρου να πείσει τον Μιωνή για συμβιβασμό με τον εκδότη.

Με απόφαση της πλειοψηφίας ο κ. Παππάς καλείται σε εξέταση την προσεχή Τρίτη και θα ακολουθήσουν την Τετάρτη 4 Μαρτίου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και την Πέμπτη 5 Μαρτίου η εισαγγελέας Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Η προγραμματισμένη για το πρωί της Πέμπτης εξέταση της κ. Τουλουπάκη μετακινήθηκε για την προσεχή Πέμπτη, καθόσον η εισαγγελέας Διαφθοράς απέστειλε στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή απάντηση, σύμφωνα με την οποία δεν έχει τηρηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο προθεσμία για την κλήτευσή της.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας, επεσήμανε ότι η κ. Τουλουπάκη πρέπει να κληθεί σε εξέταση στο τέλος της διαδικασίας. «Αλίμονο αν όποιος έρχεται εδώ κατηγορεί την κ. Τουλουπάκη και η ίδια να μην έχει το δικαίωμα μετά να απαντήσει», είπε...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: