19.2.20

Σκληρή κόντρα ΑΔΕΔΥ με ΓΣΕΕ...

...για το επικείμενο συνέδριο...

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση σε φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος, με αφορμή το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις...
25 Φεβρουαρίου.

Με μια επιθετική ανακοίνωσή της, η ΑΔΕΔΥ έκανε λόγο για «συνέδριο παρωδία» και υποστήριξε πως η ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ «επιβεβαίωσε τον αντεργατικό της ρόλο».

Παράλληλα, απαίτησε να διεξαχθεί «γνήσιο συνέδριο... χωρίς νόθους αντιπροσώπους, εργοδότες, ΜΑΤ και κρατική βία... με βάση το καταστατικό της ΓΣΕΕ που αφορά τόσο τη νομιμοποίηση των συνέδρων όσο και τη χρονική διάρκεια του συνεδρίου».

Η ΑΔΕΔΥ υπογράμμισε πως η κυβέρνηση «φέρει μεγάλη ευθύνη» καθώς δεν έχει «καμιά δουλειά να παρεμβαίνει και να καθορίζει τις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος».



«Κανένα συνδικάτο της χώρας να μη νομιμοποιήσει συνέδρια με ΜΑΤ και κρατική βία! Τα συνέδρια των Συνδικάτων είναι υπόθεση των εργατών κι όχι των εισαγγελέων και των αφεντικών», τονίζεται επίσης στη σχετική ανακοίνωση.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ κήρυξε «διευκολυντική στάση εργασίας» για την ίδια ημέρα, (25 Φεβρουαρίου) και κάλεσε σε συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Καβούρι, έξω από το ξενοδοχείο όπου θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Άμεση ήταν η απάντηση της ΓΣΕΕ, κατά την οποία εξέφρασε «βαθύτατη θλίψη» για «το γεγονός ότι μια ομάδα προθύμων, προσχωρεί στη στρατηγική του ΠΑΜΕ για την ολοκληρωτική διάλυση των συνδικάτων». Στο ίδιο ύφος, η ΓΣΕΕ σημείωσε πως «σχεδόν αναμέναμε μια τέτοια θεσμική εκτροπή», ενώ τόνισε πως το συνέδριο της ΓΣΕΕ αποτελεί «δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα» και πως «κανείς δεν έχει δικαίωμα και δεν θα μπορέσει να το παρεμποδίσει με τη βία».


Συνεχίζοντας σε επιθετικό ύφος, η ΓΣΕΕ τόνισε επίσης πως η «ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ (τέτοιο περιεχόμενο ούτε το ΠΑΜΕ δεν τόλμησε να συντάξει), αποτυπώνει το πραγματικό πρόβλημα δημοκρατίας στο εσωτερικό της, που πρωτίστως ο δημοσιοϋπαλληλικός κόσμος θα πρέπει να επιλύσει».

Σημειώνεται τέλος πως συνδικάτα που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ προχώρησαν σε ανακοινώσεις ανάλογες με αυτήν την ΑΔΕΔΥ, ζητώντας το συνέδριο να γίνει στα πρότυπα εκείνου του εργατικού κέντρου Αθήνας στις 8-9 Φεβρουαρίου στο ΣΕΦ...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: