21.2.20

Γερμανοί στη... Σάμο...

Σε νέες ονοματοδοσίες γενικών και ειδικών γραμματέων, τον προβιβασμό από εθνική συντονίστρια ασυνοδεύτων ανηλίκων σε ειδική γραμματέα και έναν ακόμα γενικό γραμματέα συντονισμού (!) στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου προχώρησε η κυβέρνηση με...
νέο ΦΕΚ, ενώ παράλληλα η ηγεσία του υπουργείου από την επίσκεψή τους στο Βερολίνο φέρνουν... Γερμανούς στο νέο κλειστό κέντρο που κατασκευάζεται στη Σάμο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, μετά τη χθεσινή συνάντηση των Ν. Μηταράκη και Γ. Κουμουτσάκου με τον ομοσπονδιακό υφυπουργό Εσωτερικών της Γερμανίας Χέλμουτ Τέιχμαν, ο Ν. Μηταράκης ανέφερε ότι «η γερμανική πλευρά δέχτηκε να αναλάβει ενεργό ρόλο στο νέο κέντρο της Σάμου, παρέχοντας βοήθεια σε θέματα υγείας, υποδομών και τεχνικής υποστήριξης, ενώ θα παράσχει βοήθεια και στη διαδικασία του ασύλου»!

Όπως σημειώνει το υπουργείο, συζήτησε «την ανάγκη προστασίας των συνόρων, καθώς και τον ενισχυμένο ρόλο που πρέπει να αναλάβει η Frontex γι’ αυτόν τον σκοπό» καθώς και «την ανάγκη σχεδιασμού των κοινών επιστροφών με την Ε.Ε., την ανάγκη δίκαιης κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη με ταχύτερη μετακίνηση από τα νησιά, την ανάγκη καταπολέμησης των διακινητών και το ζήτημα της ανάληψης δράσεων για τα ασυνόδευτα ανήλικα».

Κατά τα άλλα, χθες ανακοινώθηκε ότι με κοινή απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη ορίζονται οι γενικοί και ειδικοί γραμματείς του υπουργείου. Συγκεκριμένα, "ο Πάτροκλος Γεωργιάδης διατηρεί τη θέση του γενικού γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ τη γενική γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος ειδικός γραμματέας Υποδοχής Εμμανουήλ Λογοθέτης.

Παράλληλα, ορίζονται νέοι ειδικοί γραμματείς, η Ειρήνη Αγαπηδάκη, που αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, και ο Ευάγγελος-Απόστολος Κωνσταντίνου, που αναλαμβάνει την Ειδική Γραμματεία Συντονισμού Εμπλεκόμενων Φορέων".

ΣΥΡΙΖΑ: Μαθητευόμενοι μάγοι

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ότι οι μαθητευόμενοι μάγοι της κυβέρνησης εξακολουθούν σε διαρκή βάση την πολιτική τού ράβε-ξήλωνε, αναφερόμενοι στην κατάργηση του υπουργείου και την επανασύστασή του και, στη συνέχεια, τη μετονομασία και σύσταση των Γενικών και Ειδικών Γραμματειών στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

“Ας ελπίσουμε να σταματήσουν εδώ οι πειραματισμοί της κυβέρνησης με το τόσο ευαίσθητο θέμα του προσφυγικού. Φοβούμαστε όμως ότι θα συνεχιστούν για καιρό. Έμπειρα στελέχη της διοίκησης τονίζουν ότι επίκειται άμεσα νέα τροποποίηση του οργανισμού του υπουργείου, καθώς δεν έχει προβλεφθεί ακόμη η σύσταση και η στελέχωση των αρμόδιων οικονομικών υπηρεσιών του υπουργείου", πρόσθεταν.

Πρόσκληση Μουτζούρη σε Μηταράκη

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κ. Μουτζούρης, σε χθεσινές του δηλώσεις, καλούσε σε συνάντηση στη Λέσβο τον υπουργό Ν. Μηταράκη για διάλογο από μηδενική βάση μέσα στο Σαββατοκύριακο και ενώ η κυβερνητική προθεσμία για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκπνέει.

Παράλληλα, το Σάββατο προγραμματίζεται συγκέντρωση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης ενάντια στο μίσος και στον διχασμό στην πλατεία Σαπφούς...

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: