18.2.20

Το «πάγωμα» έφερε… επίπληξη...

Ο Νότης Μηταράκης δεν είχε χθες κάποιο σχέδιο να «παγώσει» τη διαδικασία επίταξης των εκτάσεων που απαιτούνται για την κατασκευή των κλειστών κέντρων κράτησης μεταναστών. 

Κι όμως, μετά την εμφάνισή του χθες το πρωί στην ΕΡΤ, προέκυψε ως...
είδηση ότι «παγώνουν οι επιτάξεις για μία εβδομάδα», χωρίς όμως αυτό να είναι κεντρική κυβερνητική απόφαση. Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου απλώς βρέθηκε στο ίδιο στούντιο με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη και όταν ο τελευταίος άφησε να εννοηθεί ότι αν υπήρχε λίγος χρόνος, τότε οι αυτοδιοικητικοί θα πρότειναν οι ίδιοι τους χώρους για την κατασκευή των κέντρων, σήκωσε το γάντι: 

ανακοίνωσε ότι θα παγώσουν οι επιτάξεις για μία εβδομάδα, έως ότου φανεί αν όντως ο Κώστας Μουτζούρης εννοεί αυτό που λέει. Αυτή η είδηση, όμως, αιφνίδιασε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που τηλεφώνησε στον Νότη Μηταράκη για να τον καλέσει στο Μαξίμου και τον επιπλήξει. 

Πάντως, μετά την επαφή των δύο ανδρών και παρά την… επίπληξη, στην κυβέρνηση κυριαρχεί η άποψη ότι αξίζει να «θυσιαστεί» μία εβδομάδα, προκειμένου να αποδειχθεί ότι το Μαξίμου εξάντλησε όλα τα περιθώρια διαλόγου…

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: