27.2.20

«Όποιος έχει έγγραφα του FBI διαπράττει ποινικό αδίκημα»...

Η Προανακριτική Επιτροπή ζητά από την Ελένη Τουλουπάκη εκ νέου τη λήψη εγγράφων του FBI για την υπόθεση Novartis, σύμφωνα με...
νέο χθεσινό έγγραφο.

Μάλιστα, αναφέρει στο αίτημά της ένα προς ένα τα έγγραφα, με τους αριθμούς πρωτοκόλλου που έχουν και τις ημερομηνίες τους, όπως αναφέρει το ethnos.gr.

Στο απαντητικό της έγγραφο, το οποίο κοινοποιεί και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, η κυρία Τουλουπάκη επισημαίνει -σύμφωνα με πληροφορίες- ότι οποίος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά (π.χ. τους αριθμούς πρωτοκόλλου) ή παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, η εισαγγελέας αναφέρει ότι είναι υποχρέωση της χώρας να σεβαστεί τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ, η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

Σημειώνεται ότι τα επίμαχα έγγραφα ζητούνται επίμονα από την Επιτροπή, με την Ελένη Τουλουπάκη να αρνείται να τα δώσει, επικαλούμενη τόσο την προστασία των μαρτύρων όσο και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη δικαστική συνδρομή που έχει υπογράψει η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς με τις ΗΠΑ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: