19.2.20

Ξέρεις από επικοινωνία και social media; Στον ΣΥΡΙΖΑ (δεν) σε χρειάζονται...

Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τον Αλέξη Τσίπρα, σίγουρα όχι επειδή τραβάει το «αυτί» των συνεργατών του ή των βουλευτών του κόμματος. Γι’ αυτό το θέμα, αν πρέπει να κατηγορήσεις τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για κάτι, είναι ακριβώς επειδή συνηθίζει να κάνει το...
 
αντίθετο. Δεν τραβάει εύκολα το «αυτί» των ανθρώπων που είναι κοντά του κι αυτό λειτουργεί ανασταλτικά. Για τον κυβερνητικό σχεδιασμό πριν, για την αντιπολίτευση τώρα.

Και εξηγώ…

Επτά μήνες και 12 μέρες έχουν περάσει από τη μέρα που η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κέρδισαν τις εκλογές. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν συμβεί πράγματα και θάματα. Διόρισαν αρχικά εκατοντάδες γνωστούς και συγγενείς, έβαλαν εκατοντάδες μετακλητούς (σχεδόν διπλάσιους από την προηγούμενη κυβέρνηση) και δεκάδες δημοσιογράφους σε θέσεις κλειδιά, αύξησαν τους μισθούς τους, έκαναν πρόεδρο στην ΕΡΤ τον διευθυντή του γραφείου Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλαξαν νόμους σε μία νύχτα για να τοποθετήσουν τους αρεστούς τους (βλ. ΕΥΠ), διόρισαν υπουργούς με πτυχία φαντάσματα, αναβάθμισαν τους υπεύθυνους της τραγωδίας στο Μάτι, ψήφισαν Πρόεδρο της Δημοκρατίας αυτήν που δεν είχαν ψηφίσει για Πρόεδρο του ΣτΕ, ισοπέδωσαν εργασιακές ρυθμίσεις προς όφελος των εργοδοτών, έβαλαν «χέρι» στο Ασφαλιστικό προς όφελος των λίγων, έκοψαν «χρυσές» πρωτοχρονιάτικες πίτες, έστρωσαν το «χαλί» στις ορέξεις του Ερντογάν, εκτροχίασαν το Προσφυγικό, έστησαν αστυνομικά σόου στα Εξάρχεια αφήνοντας άλλες περιοχές στο έλεος της πραγματικής εγκληματικότητας, ψήφισαν φωτογραφικές τροπολογίες, προκάλεσαν χάος στο ποδόσφαιρο και γενικώς με ό,τι ασχολήθηκαν τα έκαναν μαντάρα. Το μόνο στο οποίο τα κατάφεραν ήταν ο αντικαπνιστικός νόμος. Δεν μου έρχεται τίποτα άλλο στο μυαλό. Γιατί το επίδομα γέννας ναι μεν ήταν μια σωστή απόφαση, αλλά εν κρυπτώ την ίδια στιγμή προσπάθησαν να καταργήσουν για τις γυναίκες που αποκτούν παιδί τη δυνατότητα μείωσης κατά 50% των ασφαλιστικών εισφορών για κύρια σύνταξη.

Έχουν γίνει λοιπόν όλα τα παραπάνω κι άλλα τόσα που δεν θυμάμαι και η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν για γέλια. Από τη μία άνευρες ανακοινώσεις τομεαρχών, τις περισσότερες εκ των οποίων δεν διαβάζω ποτέ κι από την άλλη οι ίδιοι και οι ίδιοι στα τηλεοπτικά πάνελ προβάλλοντας κυρίως το πολιτικό τους βάρος.

Φυσικά και πρέπει να τοποθετούνται οι τομεάρχες. Καθημερινά. Αλλά αυτό πρέπει να είναι το 1% του καθημερινού τους έργου. Το υπόλοιπο 99% από πολλούς δεν το έχουμε δει ακόμα. Δεν μπορούν να βγάζουν μια ανακοίνωση, να διαβάζουν και λίγο για την επόμενη τους συνέντευξη ή τηλεοπτική τους παρουσία και τέλος, σπιτάκι μας.

Η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείται από 86 βουλευτές, αλλά στα τηλεοπτικά πάνελ βλέπουμε πάντα τους ίδιους κι αυτό γιατί η εμφάνισή τους εξαρτάται απ’ αυτούς και όχι από το κόμμα. Δεν πρέπει κάποιος ή κάποιοι που γνωρίζουν τα της επικοινωνίας να έχουν άποψη ποιοι και πόσο συχνά θα βγαίνουν στα ΜΜΕ; Δεν πρέπει με κάποιον τρόπο να «βαθμολογούνται»; Κάποιοι μπορούν, κάποιοι αποδεδειγμένα δεν μπορούν και σίγουρα κάποιοι μπορούν καλύτερα από κάποιους άλλους. Εμείς όμως βλέπουμε καθημερινά τους ίδιους και τους ίδιους. Βαρεθήκαμε.

Πάμε και στο κατ’ εμέ σημαντικότερο. Στα social media, τη δυναμική των οποίων στον ΣΥΡΙΖΑ αγνοούν παντελώς. Στην εκδήλωση iAsk & Watch του iSYRIZA άκουσα τον Αλέξη Τσίπρα να λέει πως πρέπει να αξιοποιηθούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Και έχει απόλυτο δίκιο. Πώς γίνεται κ. βουλευτή να μην έχεις καν λογαριασμό στα social media; Απαγορεύεται. Αρχικά γιατί προσβάλεις τους ίδιους σου τους ψηφοφόρους που δεν μπορούν να έχουν αλληλεπίδραση μαζί σου και γιατί δεν προβάλεις τις θέσεις σου, του προέδρου σου και του κόμματος σου. Αυτό δείχνει έλλειψη προσπάθειας, έλλειψη ενδιαφέροντος. Έλλειψη γενικώς…

Είναι η ώρα επιτέλους να αφήσουν στην άκρη το καφενείο, τις ατέρμονες ιδεολογικές συζητήσεις, τις δογματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος κι να πάρουν τους κατάλληλους ανθρώπους που ξέρουν το αντικείμενο μπας και παίξουν και λίγο επίθεση.

Αυτοί είναι οι όροι του παιχνιδιού. Όσοι δεν το έχουν καταλάβει ήδη, ας πάνε στα αποδυτήρια και να δώσουν τη θέση τους σε κάποιον άλλον που θέλει και μπορεί...

Μανώλης Καλουδάς
Πηγή: altsantiri.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: