30.3.20

Ακόμα ένας νεκρός στην Ελλάδα...


Στους 41 αυξήθηκαν οι νεκροί από την πανδημία στη χώρα μας, καθώς ένας 55χρονος από την Καστοριά και ένας 61χρονος από την Ξάνθη κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης και...
στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

 Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο πρώτος ήταν πατέρας εργαζόμενης στο νοσοκομείο της Καστοριάς και ήταν διασωληνωμένος εδώ και ημέρες. Πρόκειται για το έκτο θύμα στον νομό της Καστοριάς που καταγράφει 44 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έξι φορές περισσότερα σε αναλογία πληθυσμού από την Αθήνα.

Ο δεύτερος, το τέταρτο θύμα του Covid-19 στην Ξάνθη, είχε παρουσιάσει ήπια συμπτώματα του ιού, αλλά στη συνέχεια η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα να εισαχθεί στην εντατική


Συνολικά 1.156 είναι τα κρούσματα στην Ελλάδα, σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του εκπροσώπου της ειδικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος με συγκρατημένη αισιοδοξία εκτίμησε πως οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης.

Όπως γράφει η τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η συντριπτική πλειονότητα των κρουσμάτων (94,2%) είναι Ελληνες υπήκοοι και το 56,2% είναι άνδρες. Ηλικιακά ο νέος ιός δείχνει προτίμηση στις ηλικίες 40-64 ετών (47,2%), ακολουθεί η ηλικιακή ομάδα 18-39 χρονών (26,2%), τα άτομα 65 ετών και άνω (23%) και οι ανήλικοι (0-17 ετών) (2,9%).

Δεν υπάρχουν σχόλια: