20.3.20

Νισάφι με τους Τανιμανίδηδες...


  ...τις Μπόμπες και τις Κορινθίου...
Εντάξει, το καταλαβαίνω ότι η γκλαμουριά πουλάει. Αλλά νισάφι ρε παιδιά με τις ζωντανές συνδέσεις με Τανιμανίδη-Μπόμπα, Ρουβά, Κορινθίου-Αϊβάζη, Σκορδά και τα ρέστα. Ανθρώπους, δηλαδή, που τα προβλήματά τους τα έχουν λυμένα (καλώς τα έχουν, να...
εξηγούμαστε, δεν έκλεψαν κανέναν) και το μόνο που τους απασχολεί είναι πώς δεν θα βαρεθούν τα παιδιά τους ή δεν θα βαρεθούν οι ίδιοι μένοντας σπίτι.
Αλλού είναι τα ζητήματα.

Άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, χωρίς εξοικείωση με ίντερνετ, που περνάνε όλη τη μέρα μόνοι τους με μόνη συντροφιά την τρομολάγνα τηλεόραση, να μετράει νεκρούς και κρούσματα.

Άνθρωποι (όχι μόνο γιατροί και νοσηλευτές), από "ραφάδες" και "ταμειάδες" σούπερ μάρκετ μέχρι ντελιβεράδες, που δουλεύουν διπλοβάρδιες για να καθόμαστε εμείς εδώ και να αμολάμε εξυπνάδες για να περάσει η ώρα.

Άνθρωποι που βρίσκονται κατάφατσα με την προοπτική να μην μπει τίποτα στο σπίτι στο τέλος του μήνα, είτε επειδή απολύθηκαν, είτε επειδή δεν ξέρουν πότε θα ανοίξει η επιχείρησή τους, και όταν ανοίξει αν θα έχει λόγο ύπαρξης.

Κι άλλα. Κι άλλα.

Οι ζωντανές συνδέσεις με τέτοια πρόσωπα δίνουν λάθος εικόνα.

Λέει π.χ. ο Τανιμανίδης "έκανε PAUSE η ζωή μας, όταν πρέπει θα ξαναπατήσουμε το PLAY". Αισιόδοξο, αλλά κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια.

Προφανώς διότι το συμβόλαιο τρέχει, κι αν δεν τρέχει δεν πειράζει. Να γίνει καλά ο άνθρωπος και η σύζυγός του, και να' ναι πάντα καλά, θα μείνει σπίτι, κι όταν επιστρέψουμε στην κανονικότητα θα κάνει τον παρουσιαστή και πάλι, με αμοιβή που μπορεί να μην είναι τόσο παχυλή όσο παλιότερα, αλλά και πάλι θα καλύπτει με το παραπάνω τις ανάγκες του.

Ωραία, πατήσαμε το PAUSE. To STOP άλλωστε στη ζωή δεν υπάρχει, έρχεται μια φορά για τον καθένα μας. Κάποια στιγμή θα ξαναπατήσουμε το PLAY. Πόσοι είναι σίγουροι ότι την ώρα που θα πατήσουν το κουμπί, η ζωή τους θα εξακολουθήσει να κυλά όπως πριν, απλά θα έχουν "χάσει" κάποιες εβδομάδες; Πολύ λίγοι, δυστυχώς.

** Το κείμενο αναρτήθηκε στη σελίδα του Αργύρη Παγαρτάνη, στο fb


harddog-sport.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: