29.3.20

«Lockdown» έως τον Ιούνιο..


...προβλέπει σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον...
Για τρεις μήνες θα χρειαστεί να μείνουν στα σπίτια τους οι Βρετανοί, προειδοποιεί σε συνέντευξή του κορυφαίος Βρετανός επιδημιολόγος, αναφερόμενος στη διάρκεια που μπορεί να έχει το «lockdown» στην πατρίδα του λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του Covid-19.

Την ίδια ώρα, έρευνα δείχνει ότι...
το ποσοστό θνητότητας των Βρετανών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας φθάνει σχεδόν το 50%.

Όπως δηλώνει στους «Τάιμς» ο Βρετανός επιδημιολόγος, σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον, Νιλ Φέργκιουσον, «θα χρειαστεί να κρατήσουμε αυτά τα μέτρα σε πλήρη ισχύ, κατά την άποψή μου, για μια σημαντική χρονική περίοδο, πιθανώς μέχρι τα τέλη Μαϊου ίσως και μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Η εκτίμηση για τον Μάιο είναι αισιόδοξη».

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων στη Βρετανία θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Στο μεταξύ, έρευνα που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι, το ποσοστό θνητότητας των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικές Θεραπείας, είναι περίπου 50%, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, 79 από τους 165 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ απεβίωσαν.

Η μελέτη αποκαλύπτει επίσης ότι οι άνδρες κινδυνεύουν περισσότερο από τον θανατηφόρο ιό από ότι οι γυναίκες.

Η έρευνα διεξήχθη σε 165 ασθενείς που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ νοσοκομείων σε Αγγλία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία στο τέλος Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου και Έρευνας Εντατικής Θεραπείας (ICNARC) της Βρετανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: