28.3.20

To εμβόλιο είναι τουλάχιστον 18 μήνες μακριά...


Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στην Γενεύη, προέτρεψε τις χώρες να μην χρησιμοποιούν φάρμακα που δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά ενάντια στον Covid-19.

Ο...
ίδιος είπε ότι η παγκόσμια έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας «είναι πλέον μια από τις πιο επείγουσες απειλές για τη συλλογική μας ικανότητα να σώζουμε ζωές». «Όταν οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας βρίσκονται σε κίνδυνο, είμαστε όλοι σε κίνδυνο. Το εμβόλιο είναι ακόμα τουλάχιστον 18 μήνες μακριά».

«Εν τω μεταξύ, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει επείγουσα ανάγκη θεραπειών για τους ασθενείς και για τη διάσωση ζωών». «Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στη Νορβηγία και την Ισπανία, οι πρώτοι ασθενείς θα εγγραφούν σύντομα στη Δοκιμή Αλληλεγγύης, η οποία θα συγκρίνει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα τεσσάρων διαφορετικών φαρμάκων ή συνδυασμών φαρμάκων έναντι του Covid-19».

Χωρίς να δώσει λεπτομέρειες, ευχαρίστησε τους «πολυάριθμους εθνικούς οργανισμούς», που παρείχαν κρίσιμες, όπως τις χαρακτήρισε, πληροφορίες σε σχέση με την ασφάλεια του κυβερνοχώρου, μετά μια αύξηση σε διαδικτυακές απάτες και κυβερνοεπιθέσεις στην διεθνή υπηρεσία υγείας του ΟΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: