5.4.20

Σε τρία «κύματα» το 800άρι...


Σε τρεις ομάδες θα χωριστούν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις ανεστάλησαν, επειδή οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται έχουν πληγεί από την κρίση πανδημίας, με το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ να τους καταβάλλεται, στην...
πρώτη ομάδα, 15-17 Απριλίου, στη δεύτερη 25-27 Απριλίου και στην τρίτη 5-7 Μαΐου.

 Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, που μίλησε στον ΣΚΑΪ, πρόκειται για ένα εφάπαξ ποσό, το οποίο είναι «αφορολόγητο, ακατάσχετο, καθαρό και μη συμψηφιστέο».

Ο Γιάννης Βρούτσης ανέφερε ότι το σύστημα θα κλειδώσει στις 10 Απριλίου, ενώ στις 11 και 12 Απριλίου θα υπάρξει περιθώριο για διορθώσεις.


Στις 14 Απριλίου, όπως εξήγησε, θα υπάρξει κενή ημέρα και την αμέσως επομένη θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των 800 ευρώ.

Ο υπουργός υπενθύμισε παράλληλα, ότι οι επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει υποχρεωτικά τη λειτουργία τους (σ.σ. με κυβερνητική απόφαση) έχουν περιθώριο υποβολής των σχετικών αιτήσεων έως τις 10 Απριλίου.

Αντίθετα, η προθεσμία για όσες επιχειρήσεις ανέστειλαν τη λειτουργία τους, λόγω της μείωσης του τζίρου (σ.σ. ΚΑΔ) εκπνέει στις 20 Απριλίου.

Από την 1η Απριλίου, και ανάλογα με τον τελευταίο αριθμό του ΑΦΜ, αντίστοιχες αιτήσεις υποβάλλουν και οι εργαζόμενοι στις παραπάνω δύο κατηγορίες των επιχειρήσεων.



Ο κ. Βρούτσης αναφέρθηκε και στο Δώρο Πάσχα, επαναλαμβάνοντας ότι όσοι εργαζόμενοι δεν έχουν πληγεί από τον κορονοϊό και δεν δικαιούνται τα 800 ευρώ, θα λάβουν κανονικά το Δώρο έως τη Μεγάλη Τετάρτη ή τη Μεγάλη Πέμπτη.

Αντίθετα, όσοι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι των 800 ευρώ και εργάζονται σε επιχείρηση που έχει πληγεί από τον ιό, θα λάβουν το Δώρο Πάσχα έως τις 30 Ιουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: