8.4.20

Στο μυαλό του Τσίπρα...


Ούτε μια, ούτε δυο, ούτε τρεις, αλλά πολύ περισσότερες υπήρξαν οι –θετικές-αναφορές στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου για τη δέσμη μέτρων που πρότεινε για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ δεν...
μιλούσε μόνο για το κόμμα του όταν έλεγε πως «η κυβέρνηση έχει την τύχη να έχει μια αντιπολίτευση, αξιωματική και από τα άλλα κόμματα που προτάσσουν το εθνικό συμφέρον» ή όταν τόνιζε πως «η κυβέρνηση έχει απέναντί της μια κυβέρνηση που καταθέτει προτάσεις» ή να τονίζει πως «αν ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι όλες αυτές τις δυσκολίες δεν χρειάζεται να τις αντιμετωπίσει με συζήτηση με τα άλλα κόμματα, θα κριθεί στο τέλος της ημέρας».

Η ηγεσία της Κουμουνδούρου, άλλωστε, μελετά και τις προτάσεις που καταθέτει και η Χαριλάου Τρικούπη για την οικονομία και την κοινωνία, όπως πχ για τις εργασιακές σχέσεις, την προστασία των μισθών και των ημερομισθίων, την προστασία της πρώτης κατοικίας και το συμπέρασμα που αντλεί είναι πως οι θέσεις των δυο κομμάτων βρίσκονται πολύ κοντά.

Οι πληροφορίες των «Παιχνιδιών Εξουσίας», μάλιστα, επιμένουν πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει πλέον ως προτεραιότητά του την ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών με το Κίνημα Αλλαγής για θέματα που αφορούν την προστασία των εργαζομένων και των κοινωνικά αδυνάτων, την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας κοκ. Κατά περίπτωση, μάλιστα, ευχής έργο θα ήταν να προστίθενται στις πρωτοβουλίες αυτές και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, εξέλιξη που θεωρούν δύσκολη, αλλά όχι πάντοτε αδύνατη.

Κάποιοι, μάλιστα, ίσως πιο μυημένοι στις σκέψεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτιμούν πως πρωταρχική πολιτική επιδίωξη του Αλέξη Τσίπρα είναι η δημιουργία κοινών μετώπων με τη Χαριλάου Τρικούπη το επόμενο διάστημα. Να δούμε εάν έχουν δίκιο…

 Βασίλης Σκουρής 

 ieidiseis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: