2.4.20

Παράθυρο Σταϊκούρα για χρήση «μαξιλαριού» μετά την κρίση...


«Το θέμα είναι να υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι όταν η χώρα βγει από την κρίση. Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η χρήση θα γίνει την κατάλληλη στιγμή και στην κατάλληλη ποσότητα, για να ρίξουμε όλα τα όπλα στη μάχη».

Το ...
παραπάνω δήλωσε απόψε (Τετάρτη) ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στο Kontra Channel, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το «μαξιλάρι» των 35 δισ. ευρώ μετά την πανδημία του κορονοϊού.

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή, η κυβέρνηση φαίνεται να μην εξετάζει αυτή την πιθανότητα. Μάλιστα, ο υπουργός δήλωσε πως απ' τα έως τώρα στοιχεία, «η πορεία των εσόδων τον Μάρτιο φαίνεται ότι δεν ήταν απογοητευτική», καθώς αρκετοί πολίτες εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους.


Εκτίμησε επίσης ότι για την ενίσχυση της ρευστότητας στην Ευρώπη θα υπάρξει ένας συνδυασμός των προτάσεων που έχουν κατατεθεί (ευρωπαϊκό ομόλογο, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ESM, κοινό Ευρωπαϊκό Ταμείο).

Ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε στοχευμένες δράσεις για τους κλάδους της ενέργειας, του τουρισμού, της ακτοπλοΐας και της ναυτιλίας. Τέλος, ανέφερε πως την επόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν οι πολιτικές για την ανεργία, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται η κοινωφελής εργασία και η επέκταση των επιδομάτων ανεργίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: