7.4.20

Τι ξέρει και επιμένει για Δημόσιο-συντάξεις ο Κύρτσος;...


Μπορεί να τον έχουν... αδειάσει μία ντουζίνα κυβερνητικά στελέχη, ωστόσο ο Γιώργος Κύρτσος συνεχίζει να βάζει στο τραπέζι σενάρια περικοπής των μισθών στο Δημόσιο, αλλά και μειώσεων στις συντάξεις.

Τις...
ίδιες απόψεις του επανέλαβε και χθες, επισημαίνοντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Focus FM τα εξής: «Δεν είναι ώρα να θέσουμε θέμα μείωσης μισθών ή συντάξεων. Το δημόσιο πάντα θεωρείται ξεχωριστός εργοδότης. Αν τραβήξει η κρίση όμως, θα τεθούν τέτοια ζητήματα, γιατί δε θα μπορούμε να χρηματοδοτήσουμε την όλη προσπάθεια, αλλά και γιατί θα είναι άδικο να παίρνουν 800 ευρώ στον ιδιωτικό τομέα και οι άλλοι τους μισθούς και τις συντάξεις τους».

Βεβαίως, ο Κύρτσος παραδέχθηκε ότι «ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα φέρει κοινωνική αναταραχή», αλλά, όπως είπε, «δεν θα ευθύνεται η κυβέρνηση». «Αν αρχίσουμε να «κουρεύουμε», θα πάμε σε κοινωνικό διχασμό, αλλά αυτό δεν το αποκλείει ο κορωνοϊός, όχι η κυβέρνηση. Αν μπούμε και στο φθινόπωρο σε περίεργη κατάσταση, θα πρέπει να κάνουμε νέους υπολογισμούς», είπε χαρακτηριστικά, με πολλούς να διερωτώνται τι επιδιώκει ο ευρωβουλευτής και βάζει συνέχεια αυτό το θέμα στο τραπέζι. Πάντως, για την ιστορία, ο Κύρτσος προσβάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου έχει και, ως εκ τούτου, όσα λέει δεν είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: