26.4.20

Θέμα ημερών η ανακοίνωση των ημερομηνιών για τις Πανελλαδικές...


ΒΙΝΤΕΟ...
Θέμα ημερών είναι, σύμφωνα με τη Σοφία Ζαχαράκη, η ανακοίνωση των ημερομηνιών για τη διεξαγωγή των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

H...
υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για το σχέδιο της κυβέρνησης σχετικά με τα σχολεία. Σύμφωνα με την υφυπουργό, θα πρέπει να περιμένουμε τις γενικές ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την επιστροφή στη νέα πραγματικότητα, προκειμένου να υπάρξουν και πιο ειδικές που αφορούν την εκπαίδευση. Λίγο αργότερα, μιλώντας στον Σκάι, η κυρία Ζαχαράκη σημείωσε ότι υπάρχουν σκέψεις, η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει νωρίτερα.

«Είναι θέμα ημερών έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε ποιο θα είναι το συνολικότερο σχέδιο της επιστροφής στην νέα πραγματικότητα».

Το δεδομένο είναι ότι η προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της τρίτης λυκείου. Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι παρόλο που δεν υπάρχει ακριβής ημερομηνία επιστροφής στα θρανία των μαθητών της γ’ λυκείου ή της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων, είναι πολύ σημαντικό ότι οι μαθητές γνωρίζουν την ύλη στην οποία θα εξεταστούν, καθώς και περίπου το διάστημα το οποίο θα ξεκινήσουν οι πανελλήνιες.

«Είναι πολύ σημαντικό ότι τα παιδιά μας γνωρίζουν την ύλη τους. Ξέρουν επίσης ότι η πρόθεση είναι να ξεκινήσουν μέσα Ιουνίου και ιδανικά να έχουν τελειώσει 15 Ιουλίου. Ξέρουν περίπου το χρονικό περιθώριο μέσα στο οποίο θα γίνουν οι εξετάσεις. Είναι πολύ σημαντικό να έχουν και την τελική ημερομηνία αλλά αυτό νομίζω είναι θέμα ημερών».

Η υφυπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για τη νέα σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά ζητήματα νωρίτερης έναρξης της σχολικής χρονιάς και μετακύλιση της ύλης τον Σεπτέμβριο, ενώ σε ερώτημα αν τα σχολεία θα πρέπει ή μη να ανοίξουν το καλοκαίρι ανέφερε ότι αυτό είναι θέμα των ειδικών. «Για το ερώτημα αν πρέπει να ανοίξουν ή όχι, νομίζω ότι αυτό ας το αφήσουμε στο τι προτείνουν οι άνθρωποι που παρατηρούν την πορεία της αντιμετώπισης του ιού. Από την άλλη, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις από αυτούς που θα τις εφαρμόσουν».

Η κ. Ζαχαράκη επισήμανε ότι το υπουργείο εξετάζει διάφορα σενάρια για το πώς θα γίνει η επιστροφή στα σχολεία, γνώμονας ωστόσο παραμένει η ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Ειδικές οδηγίες θα δοθούν σε διευθυντές σχολείων, εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές για τη σωστή διαχείριση της καθημερινότητας μετά την επιστροφή στα σχολεία.

«Όταν έχουμε την τελική εικόνα θα ανακοινωθεί».

Όσον αφορά την τηλεκπαίδευση, η υφυπουργός χαρακτήρισε «ευχάριστη έκπληξη» την ανταπόκριση μαθητών και εκπαιδευτικών.

«Τα νούμερα είναι πολύ ικανοποιητικά. Πάνω από το 80% των παιδιών έχουν κάνει μαθήματα τηλεκπαίδευσης»

Δεν υπάρχουν σχόλια: