9.4.20

Δεν είναι καιρός για (πρόωρες) εκλογές...


Στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ανεφερε, πως, "αυτές τις μέρες όποιος διεξάγει δημοσκοπήσεις ρωτώντας τους πολίτες τι θα ψήφιζαν αν είχαμε...
εκλογές αύριο, όταν το βασικό ερώτημα γι' αυτό το "αύριο" είναι πόσοι θα βρίσκονται μαζί μας, νομίζω ότι διαπράττει έναν απίστευτο κυνισμό σε ό,τι αφορά την ενασχόληση με τα κοινά και την πολιτική". Και πρόσθεσε: "Δεν μπορώ να σκεφτώ ότι σ' αυτές τις έκτακτες συνθήκες ότι το μυαλό των πολιτικών δυνάμεων είναι στο κόστος, στο όφελος στην προσμέτρηση δημοτικότητας ή ποσοστών. Πόσο μάλλον σε πολιτικές εξελίξεις εν μέσω της πανδημίας. Αν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο σκέφτεται ο Πρωθυπουργός και το επιτελείο του, θα υποστεί τεράστια ζημία. Δεν θα του το συγχωρήσει ο ελληνικός λαός".

"Έχει μία νωπή λαϊκή εντολή, πρέπει να μας πει με ποιο σχέδιο θα βγάλει τη χώρα από την κρίση. Πρέπει να μας πει από πού αντλεί αυτή την υπερβολή ψευδαίσθηση αυτάρκειας ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του", είπε ακόμη ο κ. Τσίπρας.

"Αν θέλετε αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη ειλικρίνεια, είναι ότι δεν μπορούμε να σχεδιάσουμε με ασφάλεια αν θα γίνουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο, μπορούμε να σχεδιάσουμε πού θα βρίσκεται η κατάσταση με την πανδημία το Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο; Αν θα έχουμε ένα 2ο κύμα ή όχι; Τώρα προέχει να δράσουμε έγκαιρα για να μην μπούμε σε εθνικές περιπέτειες", επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Eurogroup: Διακυβεύεται η ίδια η συνοχή της ΕΕ

Με αφορμή και το χθεσινό αδιέξοδο στο Eurogroup, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε, πως, η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε υπαρξιακού χαρακτήρα διλήμματα και σημείωσε ότι ακόμα και αν αύριο στο Eurogroup έχουμε μια κατάληξη, το πλαίσιο φαίνεται πως δεν θα είναι καθόλου επαρκές για να αντιμετωπίσει το μέγεθος αυτής της κρίσης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε “κοντόφθαλμη” τη λογική των βόρειων κρατών-μελών, κυρίως της Γερμανίας και της Ολλανδίας και σημείωσε πως το μήνυμα που δίνεται στις αγορές είναι αρνητικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: