7.4.20

Ένα σύντομο σχόλιο για την Αγγελική...

Η εκούσια αποχώρηση της Αγγελικής Σπανού από την Athens Voice με χαροποιεί αλλά δεν με εκπλήττει. Περίμενα και ήλπιζα ότι...

θα γινόταν πολύ νωρίτερα, αλλά φυσικά δεν μου πέφτει λόγος για τις επιλογές της.

Εκείνη ξέρει γιατί συνέχιζε μέχρι τώρα με το ήθος, την γενναιότητα, την οξυδέρκεια, τον καθαρό λόγο και την ακεραιότητα που την διακρίνουν ως άνθρωπο και ως δημοσιογράφο, να αρθρογραφεί στην AV και να δέχεται τις πιο άθλιες και χυδαίες επιθέσεις από αναγνώστες της εν λόγω φυλλάδας. Αλλά τελικά δεν ήταν μόνο οι αναγνώστες, αλλά και κάποιοι συνάδελφοι της.

Ισως να πίστευε, κάπως ρομαντικά, ότι ήταν πολύ σημαντικό να προσπαθήσει να περισώσει ένα κομμάτι, έστω και μικρό, αξιοπρέπειας στην AV, σημαντικό να προσπαθήσει να βάλει φρένο στο κατρακύλισμα της AV στον βόθρο όπου κολυμπάει αμέριμνος ο Βουλαρίνος και οι θιασώτες του και μπράβο τους (εκείνη δεν θα το έθετε έτσι βέβαια γιατί το ήθος της δεν της το επιτρέπει).

Δεν τα κατάφερε και αποχώρησε. Δεν χρειάζεται βεβαίως η Αγγελική συστάσεις και εγκώμια απο μένα. Οσοι γνωρίζουν την πορεία της στον δημοσιογραφικό χώρο γνωρίζουν τις εξαιρετικές ικανότητες και το εξ' ίσου εξαιρετικό της ήθος.

Ομολογώ ότι η βαθειά εκτίμηση που τρέφω για την Αγγελική και που δεν αλλάζει παρά το χάσμα που χωρίζει τις πολιτικές μας απόψεις, είναι συναισθηματικά χρωματισμένη στον βαθμό που της χρωστώ την ευκαιρία και το προνόμιο
να μπορώ που και που να εκφράζομαι δημόσια. Εκείνη με ενθάρρυνε και μου έδωσε την ευκαιρία να αρχίσω να γράφω στην AV, την εποχή που ακόμα μπορούσε κάποιος να αρθρώσει εκεί ένα λόγο αντιθετικό με αυτόν του Βουλαρίνου, του Καστανά και άλλων.

Εγώ αποχώρησα, ή για να είμαι ακριβής εκδιώχθηκα πριν από ένα χρόνο, όταν ο λόγος μου, αυτός που είναι, κρίθηκε επί τέλους ακατάλληλος για την AV.

Οι μικρές προσωπικές μου περιπέτειες με την AV είναι προφανώς αδιάφορες και έτσι θα έπρεπε να είναι. Η υπόθεση της Αγγελικής ωστόσο έχει ενδιαφέρον ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία που η ελεύθερη έκφραση και ο ελεύθερος στοχασμός απειλούνται καθημερινά με πνιγμό...

Αλέξης Κροκιδάς
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: