8.4.20

Μόσιαλος: «Θα μπορούσαν να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για την Γ' Λυκείου»...


Τι απαντά η Κεραμέως...

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη σχετικά με τη γνώμη του καθηγητή Πολιτικής της Υγείας και εκπροσώπου της κυβέρνησης στους διεθνείς οργανισμούς για ζητήματα κορωνοϊού, Ηλία Μόσιαλου, να ανοίξουν τα σχολεία μόνο για τους μαθητές της Γ' Λυκείου, η κ. Κεραμέως είπε ότι...
η κυβέρνηση έχει τη μεγάλη τύχη και το προνόμιο να περιβάλλεται από εξαιρετικούς ειδικούς με επικεφαλής τον κ. Τσιόδρα. Αυτούς ακούμε, και ο κ. Μόσιαλος αποτελεί ένα σημαντικό στέλεχος αυτής της συνολικής ομάδας.   

«Αυτοί οι ειδικοί αξιολογούν διαρκώς τα δεδομένα. Σεβόμαστε το έργο τους, και αναμένουμε την κατεύθυνσή τους. Επιδίωξή μας είναι (οι εξετάσεις) να διεξαχθούν όσο το δυνατόν πιο κοντά στην καθιερωμένη ημερομηνία τους» είπε η κ. Κεραμέως. 

Υπενθυμίζεται πως χθες ο Ηλίας Μόσιαλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως η επιστροφή στην σχολική καθημερινότητα θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή.    

«Τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν κανονικά μέσα στους επόμενους μήνες, θα μπορούσε να γίνει μόνο για τους μαθητές της τελευταίες τάξης και με ζώνες διδασκαλίας», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Προσωπικά, θα ήμουν πολύ διστακτικός με το να ανοίξουν πρώτα τα σχολεία», προσέθεσε εξηγώντας πως οι μαθητές αποτελούν τον μεγαλύτερο παράγοντα διασποράς του ιού, καθώς στις περισσότερες πτώσεις είναι ασυμπτωματικοί.  

 «Είναι ένα τεχνικό πρόβλημα το πώς θα γίνουν οι εξετάσεις, δεν είμαστε σε κανονικές συνθήκες, πρέπει να σκεφτούμε πως δεν βρισκόμαστε σε κανονικές συνθήκες», τόνισε ο καθηγητής, εξηγώντας πως δεν θα γίνει μια απόλυτη επιστροφή στην προηγούμενη καθημερινότητα.   

Τα σχολεία θα πρέπει να είναι από τους τελευταίους χώρους που θα ανοίξουν ξανά μαζικά, ενώ η όποια αποκλιμάκωση θα πρέπει να γίνει σταδιακά, κατέληξε ο Η. Μόσιαλος.     Πηγή: www.lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: