9.4.20

Παράταση προθεσμίας για συμμετοχή επιχειρήσεων...














  ... στο σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής...

Tην παράταση έως τις 21 Απριλίου της προθεσμίας εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport) για την ένταξη των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο χρηματοδοτικό σχήμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

Το...
μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την περαιτέρω στήριξη μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων κάθε κλάδου της οικονομίας οι οποίες πλήττονται από τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης.

Επιχειρήσεις που απασχολούν από 1 έως 500 εργαζόμενους μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στο μέτρο της επιστρεπτέας προκαταβολής μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας «myBusinessSupport» που έχει ανοίξει στο TAXIS. Μέσω του συγκεκριμένου εργαλείου προβλέπεται η χορήγηση φθηνών δανείων μέχρι του ποσού του 1 δισ. ευρώ. Είναι ένα ειδικό δάνειο από το κράτος που θα έχει χαμηλό επιτόκιο, πενταετή περίοδο αποπληρωμής και έναν χρόνο περίοδο χάριτος. Επίσης είναι ακατάσχετο, αφορολόγητο και μη συμψηφιστέο.

Για την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αποτελεί προϋπόθεση η υπαγωγή της επιχείρησης σε κάποιον από τους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που περιλαμβάνονται στις εκάστοτε εκδιδόμενες υπουργικές αποφάσεις για την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και τη χορήγηση κάθε είδους ενισχύσεων προς πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω του κορονοϊού. Μολονότι δεν ισχύουν οι κανόνες περί κρατικών ενισχύσεων η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αποστείλει στην διεύθυνση ανταγωνισμού της Ε.Ε. τη λίστα με τις επιχειρήσεις που θα κάνουν χρήση του μέτρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: