30.4.20

Ο κορωνοϊός επηρεάζει και το σεξ...


25% μειώθηκαν οι επαφές των Ελλήνων...
Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει κάθε πτυχη της ζωής μας. Το σεξ δεν αποτελεί εξαίρεση, αφού σύμφωνα με τον Θάνο Ασκητή, έχουν μειωθεί κατά 25% οι επαφές των ζευγαριών στην Ελλάδα.  

 «Αυτό οφείλεται στη...
θλίψη της περιόδου, την κακή διαπροσωπική σχέση του ζευγαριού και την έλλειψη σεξουαλικού ενδιαφέροντος, δήλωσε ο κ. Ασκητής στο STAR, αναφερόμενος στα συμπεράσματα της έρευνας που διενεργεί το Ινστιτούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του νευρολόγου- ψυχιάτρου.   
«Αλλά θα σας πω και ότι δεν κοιμούνται μαζί ένας στους τέσσερις, ενώ οι συγκρούσεις αγγίζουν το 25-30%», συμπλήρωσε ο Θάνος Ασκητής. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, αφού ο νευρολόγος- ψυχίατρος σημείωσε ότι για τα ζευγάρια που είχαν υγιή σχέση, ο εγκλεισμός στο σπίτι λειτούργησε αναζωογονητικά.   

«Δεν είναι σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα ο κορωνοϊός. Ανευρίσκεται μόνο στα στοματικά φιλιά, δεν υπάρχει στο σπέρμα ούτε στα κολπικά υγρά», δήλωσε ακόμη, ενώ εκτίμησε ότι η υγειονομική κρίση έχει ευνοήσει τις μόνιμες σχέσεις έναντι του ευκαιριακού σεξ, για λόγους ασφαλείας, αλλά και τις «διαδικτυακές» σχέσεις, λόγω συνθηκών.   

«Δεν βρίσκονται και φοβούνται πως οι σχέση τους θα χαθεί. Γιατί ξέρετε ότι όταν η σχέση είναι εξ' αποστάσεως ή ζουν διαφορετικά, σε χώρους ή πόλεις διαφορετικές, το διαδίκτυο είναι μια σημαντική γέφυρα επικοινωνίας», σημείωσε ο κ. Ασκητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: