7.4.20

Ο Γεωργιάδης "θυμίζει τσουτσέκι των Γερμανών"...

Άγρια κόντρα Φελέκη-Γεωργιάδη στον αέρα του Πρώτου Θέματος 

Σκούρα» τα βρήκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα fm, όταν κλήθηκε να τοποθετηθεί σχετικά με το...
 
ζήτημα του ευρωμολόγου. Παραδέχτηκε μάλιστα εμμέσως πως η εν λόγω υπόθεση ήταν για την ελληνική κυβέρνηση «εκ προοιμίου χαμένη», προκαλώντας την έντονη αντίδραση εκ μέρους του ενός εκ των δύο παρουσιαστών των εκπομπής, του δημοσιογράφου Νίκου Φελέκη.

«Έχει ξεκινήσει μια μεγάλη συζήτηση. Δεν θέλω να μπλέξω μόνο στη συζήτηση ευρωομολόγου. Εμείς την υποστηρίζουμε όμως είναι μια λύση που έχει μεγάλες αντιδράσεις, από τη Γερμανία και από άλλους. Έχει ακουστεί από τον Τσίπρα και από άλλους στην Ευρώπη να κάνουν ευρωομόλογο οι υπόλοιπες χώρες, κάτι τέτοιο όμως δε γίνεται να συμβεί» ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Η Ευρώπη θα βρει κάποια λύση. Νομίζω πως θα γίνει ένα βήμα μπροστά. Χωρίς τη Γερμανία δεν έχει νόημα το ευρωομόλογο, άλλωστε υπάρχει και συνταγματικό πρόβλημα στη Γερμανία»

Στο ερώτημα «τι νόημα είχε τότε η κίνηση των 9;» (σ.σ. της πρωβουλίας 9 ευρωπαίων ηγετών, μεταξύ των οποίων και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για έκδοση ευρωομολόγου), ο υπουργός Ανάπτυξης απάντησε: «Είχε νόημα γιατί άνοιξε η συζήτηση για μεγάλη οικονομική βοήθεια μέσα στη Γερμανία. Κάποια λύση με λεφτά θα υπάρξει, αλλά όχι η λύση του ευρωομολόγου».

Η «έκρηξη» ήρθε όταν ο υπουργός Ανάπτυξης ειρωνεύτηκε τον δημοσιογράφο λέγοντας ότι του «θυμίζει τους γέρους του Muppet Show, που γκρινιάζουν συνέχεια», για να λάβει την απάντηση από το Νίκο Φελέκη ότι «θυμίζει τσουτσέκι των Γερμανών» με αυτά που λέει. Η ένταση συνεχίστηκε παρά τις προσπάθειες του έτερου παρουσιαστή, Μπάμπη Κούτρα, να «πέσουν οι τόνοι».

Από τη μεριά του ,ο Άδωνις Γεωργιάδης έδειξε αιφνιδιασμένος από την τροπή της συζήτησης ζητώντας μάλλον αμήχανα από το Νίκο Φελέκη να «αποκτήσει λίγο χιούμορ». Στη συνέχεια ζητήθηκε από τον Μπάμπη Κούτρα να αποσυρθούν εκατέρωθεν οι χαρακτηρισμοί, κάτι που έγινε, το κλίμα όμως παρέμεινε βαρύ.

Σε ερώτηση αν ο λόγος της κίνησης των 9 ευρωπαίων ηγετών για ευρωομόλογο είχε να κάνει αποκλειστικά και μόνο με το άνοιγμα της κουβέντας για την ανάγκη χρηματοδότησης των πληγέντων από τον κοροναϊό οικονομιών στη Γερμανία, ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανώς εκνευρισμένος απάντησε: «Ναι αυτός ήταν ο λόγος. Αν εσείς θέλετε να βγάλετε κόμπλεξ κατά των Γερμανών… άντε γιατί πολλά μας τα είπατε. Το κάναμε για να πάρουμε λεφτά. Άρα ήταν μια σωστή κίνηση».

Κληθείς να απαντήσει σχετικά με τις ανησυχίες για επιβολή νέου μνημονίου στη χώρα μας, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε: «Προφανώς είναι μια ανησυχία. Όμως οι δηλώσεις Ρέγκλινγκ, Σολτς ακόμη και ο Σόιμπλε καθησυχάζουν προς την αντίθετη κατεύθυνση. Είπε ο Σόιμπλε δεν έχουμε ανάγκη τις υπηρεσίες της τρόικας. Θα τα δίνουμε υπό όρους, αλλά θα είναι για το θεαθήναι». Τέλος, αναφερόμενος στο «μαξιλάρι» των 37 δισ είπε πως «είναι για να καθησυχάζουν τις αγορές», προσθέτοντας όμως πως «αν χρειαστεί θα το χρησιμοποιήσουμε»...

Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: