29.5.20

Αποκάλυψη: πως θα αξιοποιήσει η κυβέρνηση τα 32 δις...


Είναι το μεγάλο φαγοπότι. Θα γίνει του Σκόιλ Ελικίκου...
Hταν ακόμη και η «Καθημερινή» αποκαλύπτει-και πολύ σωστά κάνει- ένα ακόμη σκάνδαλο της κυβέρνησης, τα πράγματα πρέπει να είναι πράγματι πολύ βρόμικα. Ο...
λόγος για το ρεπορτάζ της εφημερίδας με τίτλο «Αδράνεια και κακοδιαχείριση», που αποκαλύπτει διαβαθμισμένο έγγραφο διεθνούς οργανισμού, το οποίο καταγράφει σοβαρές ενδείξεις για κακοδιαχείριση ή και οικονομικές ατασθαλίες στα έργα που πραγματοποιεί το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  της Τάνιας Γεωργιοπούλου,  το έγγραφο επικεντρώνεται στην κατασκευή της δομής στη Μαλακάσα και κάνει λόγο για απώλεια μεγάλου μέρους ευρωπαϊκών κονδυλίων. Στο συγκεκριμένο σκάνδαλο, στο οποίο έχει επανειλημμένως αναφερθεί το Tvxs (ενδεικτικά: Παγκόσμιο ρεκόρ σκανδαλοδρομίας ) ο κατά παράβαση του Συντάγματος μετακλητός υπάλληλος που διορίστηκε από τον κ. Μηταράκη επικεφαλής στη νεοσύστατη Τεχνική Υπηρεσία του υπουργείου, υπέγραψε την απευθείας ανάθεση του έργου για τη διαμόρφωση και συντήρηση της δομής προσφύγων στη Μαλακάσα, με αρχικό προϋπολογισμό 4,5 εκατομμύρια, μία μέρα πριν αναλάβει καθήκοντα!

Δεν είχε ιδρώσει το αυτί κανενός στην κυβέρνηση, που πρέπει να υποφέρει ένα σύνδρομο ετεροχρονισμού. Στο σκάνδαλο της ημέρας που αποκάλυψε χθες ο Παύλος Πολάκης, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, έκανε απευθείας ανάθεση σε μετακλητό συνεργάτη του, δύο μέρες πριν ο τελευταίος παραιτηθεί,  ώστε να μπορεί να γίνει η ανάθεση τουλάχιστον νομότυπα. Το νέο αυτό περίεργο σύνδρομο, στο οποίο δεν περιμένουν 2-3 μέρες για να κάνουν τη δουλειά, είναι εύκολα εξηγήσιμο: δεν κρατιούνται.

Μια άλλη, πολύ καλή ρεπόρτερ, η Νόρα Ράλλη, αποκάλυψε χθες στην Εφημερίδα των Συντακτών τις ιδιότητες και άλλων διοικητών των προσφυγικών δομών, πέρα από τους ακροδεξιούς, ακόμη και συνεργάτες φιλοναζιστικών εκδόσεων,  οι οποίοι μας έχουν ήδη απασχολήσει. Στο νέο λοιπόν κατάλογο, την περιποίηση των προσφύγων θα αναλάβουν:

1 Στη δομή ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ διορίζεται ο Κίμων Παράσχου του Ευθυμίου. Συνδικαλιστής της Ν.Δ. στον χώρο των φαρμακοποιών, περιφερειακός σύμβουλος με τον Απ. Τζιτζικώστα.

2 Στη δομή ΔΡΑΜΑΣ ο Δημήτριος Τουτουντζόγλου του Χρυσοστόμου. Δικηγόρος, μέλος της ΝΟΔΕ Δράμας.

3 Στη δομή ΒΕΡΟΙΑΣ ο Ελευθέριος Αβραμόπουλος του Νικολάου. Πρόκειται για γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. στον νομό Τρικάλων, μέλος πολιτικής επιτροπής ως εκπρόσωπος της ΟΝΝΕΔ, απόφοιτος του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Κοζάνης.

4 Στη δομή ΘΗΒΑΣ ο Χριστόφορος Ιγγλέσης του Γρηγορίου. Είναι δημοτικός σύμβουλος Βόλου, εκλεγμένος με τον επίσημο συνδυασμό της Ν.Δ., με σπουδές στις πολιτικές επιστήμες.

5 Στη δομή ΚΑΒΑΛΑΣ ο Δημήτριος Ρέμμος του Χρήστου. Μέλος της ΝΟΔΕ Καβάλας και στενός συνεργάτης του υπουργού Αμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου( του Τουρκοφάγου)

6 Στη δομή ΚΑΤΩ ΜΗΛΙΑΣ του Δήμου Κατερίνης ο Νικόλαος Κατάνας του Κωνσταντίνου. Στέλεχος της Ν.Δ., δημοτικός σύμβουλος με τον Κ. Κουκοδήμο,

7 Στη δομή ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ του Δήμου Λαρισαίων ο Απόστολος Παπαπαρίσης του Γεωργίου. Στέλεχος και υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στη Λάρισα, απόστρατος αξιωματικός της Αεροπορίας.

8 Στη δομή ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ του Δήμου Παιονίας ο Τραϊανός Τρέγκας του Γεωργίου. Γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. στο Κιλκίς, υπεύθυνος υποδομών και δικτύων της ΝΟΔΕ Κιλκίς.

9 Στη δομή ΡΙΤΣΩΝΑΣ του Δήμου Χαλκιδέων ο Γεώργιος Λέλος του Ζαχαρία. Γνωστό στέλεχος της Ν.Δ. στον Βύρωνα, τοπικός επιχειρηματίας.

10 Στη δομή ΣΕΡΡΩΝ η Δήμητρα Παναγιωτάκη του Ιωάννη. Προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ. στις Σέρρες, μέλος της τοπικής ΝΟΔΕ.

11 Στη δομή ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ο Ιωάννης Γιαννούσης του Χρήστου. Πολιτικός μηχανικός, συνδικαλιστής με την παράταξη της ΔΚΜ (πρόσκειται στη Ν.Δ.)

12 Στη δομή ΓΡΕΒΕΝΩΝ ο Απόστολος Τσένης του Ιωάννη. Ιδιαίτερα προβεβλημένο στέλεχος της Ν.Δ. στα Τρίκαλα, υπηρετεί ως τομεάρχης-σύνδεσμος μεταξύ της Γραμματείας Οργανωτικού και της Νομαρχιακής Οργάνωσης Τρικάλων της Ν.Δ.

13 Στη δομή ΣΙΝΤΙΚΗΣ στις Σέρρες  ο Βασίλειος Νικηφόρου του Δημητρίου. Πρόεδρος στην κοινότητα Ανατολής και μέλος της παράταξης του δημάρχου Φώτη Δομουχτσίδη.

Πρέπει να παραδεχθούμε πάντως ότι, ανεξάρτητα από την κομματική τους τοποθέτηση, οι νεοδιορισθέντες διοικητές ανταποκρίνονται στο κριτήριο της αριστείας, καθώς υλοποιούν την αρχή ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Ο διοικητής στη δομή του Δήμου Λαρισαίων, για παράδειγμα, είχε δηλώσει σε τοπική εφημερίδα ότι «τα ερημικά νησιά είναι πιθανή λύση για το προσφυγικό ζήτημα, για να δοθεί το μήνυμα ότι δεν είναι επιθυμητοί όσοι έρχονται στη χώρα μας». Ο νέος διοικητής στις Σέρρες ήταν ανάμεσα στους έντονα διαμαρτυρόμενους στις κινητοποιήσεις του περασμένου Μαρτίου, όταν η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει ότι θα δημιουργήσει δομή στις ..Σέρρες!

Αυτοί οι άνθρωποι θα αμείβονται με 3.000 ευρώ τον μήνα και θα μπορούν να εισηγούνται τη διάθεση “μυστικών κονδυλίων”, μέχρι το ποσό των 25.000 ευρώ. Η χώρα είχε την ατυχία η πανδημία να συμπέσει με την πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Είναι το μεγάλο φαγοπότι: τα λεφτά είναι πολλά και θα πάνε σε γαλάζια παιδιά και σε σκάνδαλα. Θα γίνει του Σκόιλ Ελικίκου. Θα αναστενάξει η μάνα του Μέτζη του Νεουκτη.

Στ. Κούλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: