29.5.20

Με επέμβαση του στρατού που θα σκοτώνει...


...όσους κάνουν πλιάτσικο απειλεί ο Τραμπ...
Για κινητοποίηση των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, οι οποίες θα μπορούν να πυροβολούν όσους πραγματοποιούν πλιάτσικο, έκανε λόγο ο πρόεδρος των ΗΠΑ καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη εξέγερση στη Μινεάπολη και άλλες περιοχές των ΗΠΑ, μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του μαύρου Τζορτζ Φλόιντ από την αστυνομία.

«Αυτοί οι...
ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ αμαυρώνουν τη μνήμη του Τζορτζ Φλόιντ και δεν θα το επιτρέψω» έγραψε στο twitter ο Ντόναλντ Τραμπ και συμπλήρωσε: «Μόλις μίλησα με τον κυβερνήτη Τιμ Γουάλζ και του είπα ότι ο Στρατός είναι μαζί του μέχρι το τέλος. Σε κάθε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο αλλά, όταν ξεκινά το πλιάτσικο, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Σας Ευχαριστώ».



Θεωρητικά η ανάληψη αρμοδιοτήτων της αστυνομίας από το πεντάγωνο, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης ένοπλης βίας εντός της αμερικανικής επικράτειας, απαγορεύεται από ομοσπονδιακό νόμο της δεκαετίας του 1970. Ο Τραμπ όμως είχε αμφισβητήσει τη σχετική ρύθμιση από το 2018 όταν διέταξε την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων εντός των συνόρων με πρόσχημα τον έλεγχο της ροής μεταναστών.

Ούτως η άλλως βέβαια αρκετοί πρόεδροι πριν από αυτόν είχαν διατάξει την ανάπτυξη δυνάμεων της εθνοφρουράς εναντίον, μαύρων ως επί το πλείστον, διαδηλωτών ενώ στην περίπτωση της Νέας Ορλεάνης είχαν αναπτυχθεί και δυνάμεις μισθοφόρων της εταιρείας Blackwater

Η εθνοφυλακή είχε ήδη κινητοποιηθεί στη Μινεάπολη μερικές ώρες πριν από την ανακοίνωση του Τραμπ με εντολή του κυβερνήτη Τιμ Γουάλζ.

Διαβάστε στην Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββάτου τη στήλη του INFO-WAR με τίτλο Δικαίωμα στο Πλιάτσικο.

ΑΝΑΝΕΩΣΗ: To Twitter προσέθεσε επισήμανση στο tweet με το οποίο ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ότι ο στρατός θα ανοίξει πυρ κατά όσων κάνουν πλιάτσικο, σημειώνοντας ότι παραβιάζει τους όρους της πλατφόρμας περί εξύμνησης βίας — όμως «έκρινε πως μπορεί να είναι στο συμφέρον του κοινού το tweet να παραμείνει προσβάσιμο».


info-war.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: