31.5.20

O πρίγκιπας του Βελγίου κόλλησε κορωνοϊό...


 ...μετά από παράνομο πάρτι στην Ισπανία...
Ο πρίγκιπας Joachim, 28 ετών, ταξίδεψε από το Βέλγιο στην Ισπανία στις 26 Μαΐου για επαγγελματικούς λόγους, αλλά δεν δίνονται περαιτέρω πληροφορίες.
 Δύο ημέρες αργότερα φέρεται να πήγε σε ένα πάρτι στη νότια πόλη της Κόρδοβα, προτού κάνει...
τεστ και διαγνωστεί για Covid-19. Ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι ο πρίγκιπας, ανιψιός του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου, ήταν μαζί με 27 ακόμη άτομα στο πάρτι. 

 Σύμφωνα με τα μέτρα περιορισμού λόγω της πανδημίας που εφαρμόζει η Κόρδοβα, ένα πάρτι αυτού του μεγέθους παραβιάζει τους κανονισμούς, καθώς επιτρέπονται σήμερα συγκεντρώσεις με όριο 15 ατόμων. Η ισπανική αστυνομία ξεκίνησε έρευνα για το πάρτι και όσοι βρεθούν να έχουν παραβιάσει τους κανόνες αντιμετωπίζουν πρόστιμο έως 10.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το BBC, όλοι όσοι έδωσαν το παρών στο πάρτι βρίσκονται σε καραντίνα. Ο πρίγκιπας Joachim, ο νεότερος γιος της πριγκίπισσας Astrid φέρεται να έχει ήπια συμπτώματα. Το Παλάτι ωστόσο δεν διαψεύδει, ούτε επιβεβαιώνει πως ο πρίγκιπας είχε προσβληθεί από τη νόσο ενώ ήταν στην Ισπανία, αλλά επιβεβαιώνει πως διαγνώστηκε μετά το ταξίδι. 

 Η Rafaela Valenzuela, εκπρόσωπος της ισπανικής κυβέρνησης στην Κόρδοβα, καταδίκασε το πάρτι, αποκαλώντας όσους παρευρέθηκαν «ανεύθυνους». «Νιώθω έκπληκτη και θυμωμένη. Ένα τέτοιο περιστατικό ξεχωρίζει σε μια στιγμή εθνικού πένθους για τόσους πολλούς νεκρούς», είπε. 

 Το πάρτι αποκαλύφθηκε αρχικά από την ισπανική εφημερίδα El Confidencial, η οποία δεν κατονόμασε τον πρίγκιπα. Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαίωσαν τότε με το παλάτι ότι ο πρίγκιπας Joachim ήταν στην Ισπανία, όπου παραμένει. 

Ο πρίγκιπας είναι γνωστό ότι έχει μια μακροχρόνια σχέση με μια Ισπανίδα που ονομάζεται Victoria Ortiz η οποία κατάγεται από την πόλη της Ανδαλουσίας. Η Ισπανία βρίσκεται στη διαδικασία επανεκκίνησης μετά από ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στην Ευρώπη και συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών που επλήγησαν περισσότερο. Μέχρι το Σάββατο, η χώρα είχε 239.228 κρούσματα και 27.125 θανάτους, σύμφωνα με την μέτρηση του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Δεν υπάρχουν σχόλια: