29.5.20

Θεοχάρης VS Κόνσολα...


 "Αρχισαν τα όργανα" στο υπουργείο Τουρισμού (BINTEO)...
Μάλλον έχουν χάσει τα αυγά και τα πασχάλια εκεί στο υπουργείο Τουρισμού αφού από τη μία πλευρά προσπαθούν να δώσουν μια εικόνα κάθε νησιού όσον αφορά την πανδημία, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να ικανοποιήσουν και τους τοπικούς παράγοντες. Φαίνεται ωστόσο πως υπάρχει...
μια σαφής διαφοροποίηση μεταξύ υπουργού και υφυπουργού.

Αλλά δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη δεν γίνεται να υπάρχουν και έτσι, από τη μία δημοσιεύουν πίνακες επικινδυνότητας και από την άλλη διαφωνούν!

Το σχέδιο που παρουσίασε υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

Στις διαφάνειες που παρουσίασε ο υπουργός Τουρισμού αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού, περιγράφεται αναλυτικά το σχέδιο διαχωρισμού βάσει επικινδυνότητας της χώρας και συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Χαμηλής επικινδυνότητας» η ηπειρωτική Ελλάδα, η Κρήτη και όσα νησιά απέχουν από την Αθήνα μέχρι δύο ώρες, είτε με πλοίο είτε μέσω πρόσβασης με αυτοκίνητο (π.χ. Εύβοια, νησιά Αργοσαρωνικού).
«Μεσαίας επικινδυνότητας» είναι οι προορισμοί Σαντορίνη, Κάλυμνος, Νάξος, Πάρος, Κως, Ρόδος και Σύρος.
«Υψηλής επικινδυνότητας» είναι όλοι οι υπόλοιποι νησιωτικοί προορισμοί είτε του Αιγαίου είτε του Ιονίου. Να σημειωθεί ότι στους υψηλής επικινδυνότητας προορισμούς περιλαμβάνεται και η Μύκονος.



Διαφωνεί ο υφυπουργός του, Μάνος Κόνσολας

Μιλώντας χθες στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, με τον Τάκη Χατζή ο κ. Κόνσολας (βουλευτής Δωδεκανήσου) απαντώντας στον δήμαρχο Σύμης, Λ. Παπακαλοδούκα ο οποίος είχε εκφράσει ανοιχτά τις αντιδράσεις του για την απόφαση αυτή του υπουργείου, τόνισε:

«Θα ήταν παραλογισμός αν το υπουργείο Τουρισμού προέβαινε σε κατάταξη των νησιών, σε επικίνδυνα και μη. Το υπουργείο δεν έχει προβεί σε καμία επίσημα ανακοίνωση. Αυτοί που το ισχυρίζονται είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και ανεπαρκείς».

Σε νέα του παρέμβαση στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» σήμερα ο κ. Κόνσολας επέμεινε στην άποψή του ότι όσοι προβάλλουν ζητήματα τα οποία χαρακτηρίζουν επικίνδυνα κάποια μέρη της χώρας μας είναι «και επικίνδυνοι και ανεύθυνοι», αδειάζοντας στην ουσία τον Υπουργό Χάρη Θεοχάρη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν συμφωνούμε κατ' ανάγκη σε όλα μέσα σε ένα υπουργείο». Προσθέτει μάλιστα πως έχει διαφορετική οπτική γωνία σε ό,τι αφορά τα θέματα νησιωτικής πολιτικής.

«Αν κάποιος στο υπουργείο (Τουρισμού) είναι γιατρός και κατατάσσει τα νησιά, τότε είναι σε λάθος υπουργείο», δήλωσε ο κ. Κόνσολας, και πρόσθεσε: «Αν ο κ. Θεοχάρης δημοσιοποίησε ένα ζήτημα που ήταν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και δημιούργησε προβλήματα, πρέπει να ρωτήσετε τον κ. Θεοχάρη». Στο ερώτημα αν πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Θεοχάρης, είπε: «Δεν μπορώ να υποκαταστήσω τον πρωθυπουργό, ο οποίος δεν χρειάζεται υποδείξεις».



Μετά από αυτό το αλαλούμ στο υπουργείο Τουρισμού αναμένεται να ξεσπάσουν νέες αντιδράσεις από τους δημάρχους.

Χαρακτηριστική ήταν η ένταση του δημάρχου της Σύμης στο «Εκτός Γραμμής», ο οποίος εμφανίστηκε έξω φρενών, με την απόφαση του υπουργείου Τουρισμού να συμπεριλάβει το νησί στη ζώνη υψηλού κινδύνου, στο πλαίσιο του διαχωρισμού της νησιωτικής χώρας, παρά το γεγονός ότι εκεί δεν υπήρξε ούτε ένα θετικό κρούσμα κορονοϊού.

«Αν είναι δυνατόν αυτά τα νησιά, που δεν είχαν ούτε ένα κρούσμα, να θεωρούνται προορισμοί υψηλού κινδύνου», τόνισε ο κ. Παπακαλοδούκας και συνέχισε: «Αυτό το διαφημίζουμε; Ποιος θα έρθει να κάνει διακοπές αν του πεις μην πας στα νησιά γιατί είναι υψηλού κινδύνου;», υπογράμμισε ο δήμαρχος και όπως είπε, μετά την ανακοίνωση των ζωνών, ταξιδιωτικά πρακτορεία που συνεργάζονται με το εξωτερικό, προχώρησαν σε ακυρώσεις κρατήσεων.

«Ο κόσμος για να έρθει θέλει διαφήμιση, όχι δυσφήμιση. Καταστροφή αυτό που λένε», επισημαίνει ο δήμαρχος και ζητά από το υπουργείο Τουρισμού «να το πάρει πίσω»!

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: