28.6.20

«Εκκαθαρίσεις» στη λίστα με τα λεφτά στα ΜΜΕ...

Tην ερχόμενη εβδομάδα (εκτός απροόπτου) θα δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα στην οποία περιλαμβάνονται αναλυτικά τα ποσά που έλαβαν τα ΜΜΕ για την καμπάνια του κορωνοϊού. Ο λόγος της μικρής αυτής καθυστέρησης είναι ότι...

 δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί οι εκκαθαρίσεις.

Τα παραπάνω γράφει ο “Βηματοδότης” χωρίς να.. διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί με τον όρο «εκκαθαρίσεις».
Πάντως μέχρι σήμερα έχουν υπάρξει πολλές αναφορές πως η λίστα με τα ΜΜΕ και τα ποσά που δόθηκαν «μαγειρεύεται» από την κυβέρνηση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια «αλλοίωσης» της λίστας, ώστε τα ποσά που θα παρουσιαστούν να βολεύουν το αφήγημα του Μαξίμου.

Συγκεκριμένα στις 19.6 ο ΣΥΡΙΖΑ με βολές προς το υπουργείο Οικονομικών το προειδοποιούσε «να μην διανοηθεί να αλλοιώσει τον κατάλογο των 1.232 Μέσων που κατέθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στα πρακτικά της Βουλής. Να μην τολμήσει να αφαιρέσει εκ των υστέρων τα ανύπαρκτα Μέσα, τα Μέσα εκτός του Οnline Μητρώου Media που παράνομα έλαβαν εντολές κρατικής διαφήμισης ή τα Μέσα που έλαβαν ποσά αναντίστοιχα με το μέγεθός τους».

Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «οι ευθύνες του ΥΠ.ΟΙΚ, όπως ήδη ισχύει για τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, δεν θα είναι μόνο πολιτικές».
Επίσης ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είχε στείλει μήνυμα μέσω των σόσιαλ μίντια στον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, να μην «επιχειρήσει να αλλοιώσει τη λίστα» με τα ποσά που πήραν οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, γιατί «κάτι τέτοιο θα μαθευτεί»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: