30.8.10

Ο Φωτιάδης έριξε καρεκλιά στον... αλήτη το Νίξον...

Τσαμπουκάς. Και δεν του φαινόταν. Ο πρώην υπουργός, Απ. Φωτιάδης, είχε μπροστά του ολόκληρο Νίξον να τον απειλεί μ' ένα πιστόλι και αυτός, χωρίς καν να σκεφτεί τι μπορούσε να πάθει, άρπαξε μια...


καρέκλα και του την έφερε στο κεφάλι. Το ίδιο δυναμικά-που τους βρίσκει ο Χασαπόπουλος αυτούς τους τύπους; -αντέδρασε και στον... Bugs Bunny. Εννοείται πως επρόκειτο για δύο ληστές που φορούσαν μάσκες του Νίξον και του Bugs Bunny. Το θέμα είναι απολαυστικό:

Νίκος Χασαπόπουλος

«Αρπαξα, χωρίς καν να σκεφτώ τις συνέπειες, την πρώτη καρέκλα που βρήκα μπροστά μου και την έφερα στο κεφάλι του...Νίξον που με απειλούσε εκείνη την ώρα με το πιστόλιο αλήτης!» περιγράφει ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας, κ. Απόστολος (Λάκης) Φωτιάδης, το τετ α τετ που είχε προ ημερών βραδιάτικα με δύο σλαβόφωνους ληστές στο σπίτι του, στην περιοχή «Στρατόπεδα» στον Εβρο. «Νίξον» ονομάζει τον έναν ένοπλο ληστή, τον σκληρότερο, επειδή φορούσε μάσκα καρναβαλιού με το πρόσωπο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Νίξον και ήταν αυτός, όπως λέει, που του χάλασε την οικογενειακή γαλήνη. Ο δεύτερος ληστής φορούσε και αυτός μάσκα, αλλά με τον Μπαγκς Μπάνι, και ήταν αυτός που άρπαξε τη σύζυγό του Ελένη, βοηθό στο δικηγορικό του γραφείο, και επιχείρησε να της περάσει πλαστικές χειροπέδες μιας χρήσεως, από αυτές που χρησιμοποιούν οι αμερικανοί ρέιντζερ όταν συλλαμβάνουν τους λαθρομετανάστες από το Μεξικό.

Εδωσε πραγματική μάχη εκείνο το βράδυ ο πρώην υφυπουργός με τους ληστές, οι οποίοι δεν ήταν μόνο δύο, αλλά τέσσερις, αφού έξω από το σπίτι του, δίπλα από ένα στρατόπεδο τεθωρακισμένων, φύλαγαν τσίλιες άλλοι δύο που επέβαιναν σε ένα παλιό Νissan: «Τώρα που το καλοσκέφτομαι, δεν ήταν σώφρων κίνηση αυτό που έκανα, να αρπάξω δηλαδή την καρέκλα και να τον χτυπήσω, αφού με σημάδευε συνεχώς με το πιστόλι και μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τραβήξει τη σκανδάλη και να ήμουν τώρα νεκρός. Αλλά θέλησα να υπερασπιστώ τη γυναίκα μου και τον γιο μου Δημοσθένη. Σήμερα ξανασκέφτομαι τι έκανα και τρέμω» λέει ο υφυπουργός μόλις λίγες ημέρες μετά την εισβολή ληστών στο σπίτι του, σε συνομιλία που είχε με «Το Βήμα».

Η κλοπή του σακ-βουαγιάζ

Ο κ. Φωτιάδης από τότε που δεν εξελέγη βουλευτής μετακόμισε οριστικά στον Εβρο και ασχολείται κυρίως με το δικηγορικό γραφείο του, αναλαμβάνοντας τοπικές νομικές υποθέσεις. Δεν είχε, όπως διαβεβαιώνει, εχθρούς. Ποτέ δεν δέχθηκε στο παρελθόν απειλές ως ιδιώτης, παρά μόνον όταν ήταν υφυπουργός στην κυβέρνηση του κ. Κ. Σημίτη. Τότε, κάθε φορά που το ΣΔΟΕ έκανε μία έφοδο σε φοροφυγάδες και φοροκλέφτες (έκφραση που χρησιμοποιεί συχνά), ορισμένοι ανεγκέφαλοι και γελοίοι (όπως τους χαρακτηρίζει) έπαιρναν τηλέφωνο και τον απειλούσαν: «Νόμιζαν ότι ο υφυπουργός ήταν αυτός που τους στοχοποιούσε και τους έστελνε σε αυτούς για έλεγχο» λέει σήμερα. Και το σπίτι του, ιδιόκτητο εδώ και 20 χρόνια, με τα δύο βοηθητικά κτίσματα που τα ενοικιάζει σε στρατιωτικούς που υπηρετούν στον Εβρο, θα ήταν τελείως απροστάτευτο αν επτά ημέρες πριν από το συμβάν δεν το παραβίαζαν «κάτι ηλίθια νεαρά κλεφτρόνια που μπήκαν στο υπόγειο και άρπαξαν ένα σακ-βουαγιάζ της γυναίκας μου. Ακόμη να καταλάβω τι μου έκλεψαν και αν όντως με έκλεψαν. Τόσο ασήμαντα πράγματα περιείχε το σακ-βουαγιάζ» λέει. Από τότε όμως ο κ. Φωτιάδης έλαβε τα μέτρα του και εγκατέστησε κλειστό σύστημα ασφαλείας, συνδεδεμένο μάλιστα με την Αστυνομία.

«Στο σπίτι δεν έχω χρήματα»
Τη φράση «ηλίθιοι και αλήτες» τη χρησιμοποιεί συχνά και για τους μασκοφόρους ληστές που εισέβαλαν στο σπίτι του, λέγοντας: «Οι ηλίθιοι δεν ήξεραν ότι στο σπίτι του Φωτιάδη δεν υπήρχαν χρήματα. Ποτέ δεν έχω χρήματα.Ολα βρίσκονται στην τράπεζα και οι συναλλαγές γίνονται με ηλεκτρονικό τρόπο. Οι αλήτες το πολύ πολύ να έκλεβαν καμιά τηλεόραση, κανένα βίντεο και τις... κουρτίνες».

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΜΑΣΚΟΦΟΡΩΝ
«Κρατούσε το όπλο και με σημάδευε»
ΠΩΣ ΕΓΙΝΕη εισβολή στην οικία Φωτιάδη από τον «Νίξον» και από τον «Μπαγκς Μπάνι»; Ποια ήταν η αντίδραση του υφυπουργού και πώς έφυγαν οι ληστές, ο ένας μάλιστα χτυπημένος από μια καρεκλιά στο κεφάλι; Ο ίδιος περιγράφει την περιπέτειά του που διήρκεσε μόλις δύο λεπτά, αλλά, όπως λέει, νόμιζε ότι κράτησε περισσότερο: «Ηταν γύρω στις 10.30 το βράδυ και μόλις είχα επιστρέψει από έναν γάμο. Η γυναίκα μου κάθησε μπροστά στην τηλεόραση για να παρακολουθήσει ένα σίριαλ σε επανάληψη και εγώ άνοιξα τον ηλεκτρονικό μου υπολογιστή για να εργασθώ. Ο γιος μου βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο. Ξαφνικά, άκουσα φωνές. Είδα έναν ληστή να αρπάζει τη γυναίκα μου και να της φωνάζει με βαριά σλαβόφωνη προφορά “κάτω, κάτω”. Δεν έλεγε τίποτε άλλο, προφανώς δεν γνώριζε καλά ελληνικά. Η Ελένη αντιστάθηκε. Αρχιζε και αυτή να φωνάζει:“Αλήτες, αφήστε με, τι θέλετε; Βοήθεια, μας κλέβουνε”. Την ίδια ώρα με πλησιάζει ο δεύτερος ληστής, σήκωσε το πιστόλι του και άρχισε να με σημαδεύει στο κεφάλι. Μου είπε και αυτός στα ελληνικά με την ίδια προφορά “κάτω, κάτω, πέσε κάτω”. Αρπαξα αμέσως την καρέκλα του υπολογιστή, στην οποία μέχρι πριν από λίγο καθόμουν, και τον χτύπησα. Αλλά αυτός, παρά την καρεκλιά που έφαγε, επέμεινε να φωνάζει “πέσε κάτω, κάτω”. Του εξήγησα ότι το σπίτι παρακολουθείτο με κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης και ότι σε ένα λεπτό η Αστυνομία θα ήταν εκεί. Αυτός τίποτε. Κρατούσε το όπλο και με σημάδευε. Ο γιος μου αντιλήφθηκε τι συμβαίνει, πήδηξε από το μπαλκόνι και άρχισε να φωνάζει στη γειτονιά “βοήθεια, βοήθεια”. Κάτι ο συναγερμός, κάτι οι φωνές, κάτι ο γιος μου που φώναζε “Αστυνομία, Αστυνομία” και βεβαίως η αντίστασή μου με την καρέκλα ανάγκασαν τους ληστές να το ξανασκεφθούν. Βγήκαν αλαφιασμένοι έξω, άκουσα εκείνη την ώρα ένα συνθηματικό κορνάρισμα από αυτούς που φύλαγαν τσίλιες, μπήκαν όλοι σε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκαν». Και τι έμεινε από όλα αυτά; Ενα ισχυρό σοκ στην οικογένεια Φωτιάδη. Η σύζυγός του, λέει, φοβάται να βγει έξω από το σπίτι ή ακόμη και να απλώσει την μπουγάδα στο μπαλκόνι. Παρά ταύτα, δεν ζήτησε προστασία. Ουδέποτε άλλωστε, ακόμη και όταν ήταν υφυπουργός, ήθελε προσωπική ασφάλεια στην εκλογική του περιφέρεια. Στην Αθήνα είχε. Στον Εβρο όμως ποτέ. Και ο κ. Φωτιάδης από την ημέρα εκείνη βγαίνει συχνά στα τοπικά κανάλια και ομιλεί για το αίσθημα ασφαλείας που πρέπει να παρέχει η πολιτεία στους πολίτες: «Το αγαθό της ασφάλειας», όπως το χαρακτηρίζει.

«Δεν έπρεπε να κοπούν 13ος και 14ος μισθός»
Την πολιτική δεν την εγκαταλείπει ο κ.Φωτιάδης,ούτε βεβαίως συνδέει την εισβολή ληστών που δέχτηκε στην οικία του με την ανάμειξη του ονόματός του στο σκάνδαλο για το Βατοπαίδι:«Εδώ στον Εβρο δεν ασχολούνται με το Βατοπαίδι»αναφέρει χαρακτηριστικά και δηλώνει σήμερα ενεργός πολιτικός,έτοιμος να ζητήσει και πάλι τον σταυρό από τους πατριώτες του:«Ο τελευταίος σταυρός που θα ζητήσω είναι αυτός που θα μπει στον τάφο μου.Εως ότου φθάσει αυτή η ώρα,πάντοτε θα αναζητώ τους σταυρούς»λέει με χιούμορ και δεν παραλείπει να αναφερθεί στα οικονομικά μέτρα που πήρε η κυβέρνηση αλλά και στη στάση της τρόικας.Ηταν,όπως υπενθυμίζει,επί σειρά ετών υφυπουργός Οικονομικών και,κατά τα λεγόμενά του,γνωρίζει ότι η κυβέρνηση μπορούσε να αποφύγει το «κόψιμο» του 13ου και του 14ου μισθού.Ούτε πιστεύει ότι θα αποδώσει και άλλη αύξηση του ΦΠΑ.Απλώς πρέπει,κατά τη γνώμη του,να ανασυσταθούν οι διαλυμένοι από τη ΝΔ ελεγκτικοί μηχανισμοί και να συλλέξουν ένα μέρος της φοροκλοπής και όχι της φοροδιαφυγής.Γιατί, όπως λέει υπερηφάνως,«εγώ, όταν ήμουν υφυπουργός,είχα έσοδα μεγαλύτερα από τα προσδοκώμενα.Κυνηγώντας τους φοροκλέφτες»...
TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: