30.9.10

Γ. Βουλγαράκης: «Με καλύπτει η επιστολή Καραμανλή»...


Εμμένοντας στη θέση ότι το υπουργείο Πολιτισμού δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση αποχαρακτηρισμού και ανταλλαγής της έκτασης στην Ουρανούπολη, ο Γ. Βουλγαράκης, δήλωσε κατά την κατάθεσή του στην προκαταρκτική επιτροπή για το Βατοπέδι ότι τον καλύπτει απόλυτα η επιστολή που έστειλε ο Κώστας Καραμανλής για το θέμα.

Πάντως...
για μία ακόμη φορά ο πρώην υπουργός Πολιτισμού άφησε να εννοηθεί ότι η υπόθεση Βατοπεδίου έχει πολύ δρόμο ακόμη, μέσω της Δικαιοσύνης. "Ουδεμία παράνομη ή παράτυπη πράξη έχω τελέσει", αναφέρει σε υπόμνημα που έστειλε στην προανακριτική ο Πέτρος Δούκας.

Στην ερώτηση πώς σχολιάζει τη δήλωση της συζύγου του Αικατερίνης Πελέκη ότι κάποιοι δεν φοράνε παντελόνια, ο πρώην υπουργός Πολιτισμού απάντησε ότι ο καθένας έχει το προσωπικό του ύφος και είναι λάθος να ερμηνεύεται πολιτικά ένας άνθρωπος που είναι σε απόγνωση. "Εμένα με καλύπτει η επιστολή Καραμανλή", πρόσθεσε.

Ερωτηθείς γιατί απομακρύνθηκε από τη Ν.Δ. από τη στιγμή που το κόμμα υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε σκάνδαλο, απάντησε ότι αυτό είναι δικό του θέμα και θα δώσει απαντήσει στο μέλλον. Ωστόσο σε συζητήσεις με δημοσιογράφους, φέρεται να είπε ότι διαφωνεί με τη στάση που κράτησε η Ν.Δ στα θέματα των Εξεταστικών συνολικά. "Θα επρεπε να τα έχει κάνει λαμπόγυαλο", είπε, σύμφωνα με πληροφορίες.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των ανταλλαγών επανέλαβε ότι δεν έχει καμία σχέση με το θέμα το οποίο και απέδειξε -όπως υποστήριξε- με ό,τι έγγραφα έχει στη διάθεσή του. "Με ενδιαφέρει το ποινικό κομμάτι και σε αυτό απάντησα και όχι στο πολιτικό", σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε με νόημα. "Θα τα ξαναπούμε εδώ, να είστε σίγουροι. Και όχι στο πλαίσιο των Εξεταστικών.".

Αρνείται κάθε ευθύνη ο Πέτρος Δούκας

Με υπόμνημα που κατέθεσε στην Επιτροπή ο πρώην υφυπουργός Οικονομίας Πέτρος Δούκας αναφέρει ότι "οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι τελείως αβάσιμες και έωλες".

Προσθέτει, δε, πως "ουδεμία παράνομη ούτε καν παράτυπη πράξη έχει τελέσει, αφού η υπογραφή από μέρους του της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ουδόλως προκάλεσε οποιαδήποτε ζημία στο ελληνικό δημόσιο".

"Δεν μπορώ να κατανοήσω", καταλήγει στην επιστολή του ο κ. Δούκας, "πως εγκαλούμαι από το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν ανέτρεψα πράξεις των υπουργών του για τις οποίες το ίδιο τους αθώωσε πανηγυρικά."
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: