20.11.10

Για μια θέση κάτω από τον πράσινο ήλιο...


Αύριο Κυριακή 21 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί, στις εγκαταστάσεις του Μπάντμιντον στο Γουδί, η Ντόρα Μπακογιάννη θα διαβάσει την ιδρυτική διακήρυξη του καινούριου πολιτικού φορέα που αποφάσισε να ιδρύσει, και θα καλέσει όσους θα έχουν ανταποκριθεί εκείνη την ημέρα στο κάλεσμά της, να αποτελέσουν τα ιδρυτικά μέλη της κίνησης.

Συμβολικό το Μπάντιμιντον. Όση ...

απήχηση έχει το εν λόγω άθλημα στους Έλληνες, τόση θα έχει και το κόμμα της. Όσο για το Γουδί, μας θυμίζει επαναστάσεις αλλά και εκτελέσεις. Η επανάσταση, σε άλλη διάσταση. Και να θυμίσω ότι από εκεί άρχισε και ο Σαμαράς την πορεία του προς την ηγεσία.

Η ιδέα να δώσει η...
Έλσα ένα μπουκέτο λουλούδια στη Ντόρα δεν προχώρησε, για να μην κλέψει την παράσταση η χαλκέντερος, εξ Αργολίδας, πολιτικός.

Σε τέτοιες περιπτώσεις φυσικά, εκείνο που έχει την ιδιαίτερη σημειολογία του είναι το όνομα που επιλέγεται για το καινούριο κόμμα, καθώς θα το ακολουθεί εφεξής ως «brand name», και εν πολλοίς θα περιγράφει τη φυσιογνωμία του. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών, επενδύει ακόμη στις έννοιες της «εθνικής συνεννόησης» και της «εθνικής συνεργασίας», ενώ παλαιότερα, συνεργάτες της άφηναν να εννοηθεί ότι το όνομα στο οποίο είχαν καταλήξει ήταν το «Νέα Ελλάδα».

Λόγω των διεθνιστικών τάσεων του νέου φορέα μάλλον απορρίπτεται το Νέα Ελλάδα, εκτός αν γίνει όμιλος που θα αντικαταστήσει τον θεσμό των ΚΑΠΗ, οπότε και θα προτιμηθεί.

Παίζει και το «Νέα Πορεία» για όνομα, αλλά η πορεία απαιτεί κόπο, βάσανα, εγκυμονεί κινδύνους και κακουχίες και μάλλον θα απορριφθεί.

Ενώ το "Νέα Αρχή" παραπέμπει εκτός από το νέο ξεκίνημα, στην εκτελεστική εξουσία, που είναι και ο διακηρυγμένος στόχος, μέσω κυβερνήσεων συνεργασίας.

Νέα Φιλαδέλφεια, Παλαιά Φώκαια, Άνω Σούλι και Νέοι Επιβάτες συζητήθηκαν και απορρίφθηκαν. Τα μέλη του νέου κόμματος θα ονομάζονται Νεά-τερνταλ καθώς με μέσο όρο ηλικίας τα 88 έτη, προλαβαίνουν τις επόμενες εκλογές, μόνο αν γίνουν πρόωρες.

«Η διάσωση του στρατιώτη Ντόρα» υπήρξε επίσης μια καλή ιδέα αλλά ήταν πολύ μεγάλο και πολύ αισιόδοξο.

Μια επίσης ωραία έμπνευση θα ήταν να ονομαστεί «Δημοκρατική Δεξιά» για να μην μπερδεύει ο ΓΑΠ τις φίλιες από τις εχθρικές δυνάμεις, αλλά θα έπρεπε κι ο Καρατζαφέρης να το αλλάξει σε δημοκρατικό ΛΑΟΣ.

Τον οποίο λαό, τιμά πάνω από όλα το νέο κόμμα, για αυτό και θα ανακοινωθεί μια εβδομάδα μετά την ετυμηγορία του.


Και οι αξίες του νέου κόμματος, στο συνεργατικό πνεύμα, με το όραμα της συνεννοήσεως σαν λέσχη φιλίας του Δήμου δεν μοιάζει;

Anyway, good luck.
Όλοι έχουν δικαίωμα για μια θέση κάτω από τον ήλιο.
Έστω κι αν αυτός είναι πράσινος…

Μικρός Οδυσσέας

από το antinews

Δεν υπάρχουν σχόλια: