22.11.10

Αφιέρωμα στον Παπατάκη...

Στον Νίκο Παπατάκη είναι αφιερωμένο το απόψινό «Doc on air» που μεταδίδει η ΕΤ1 στις 23.00. Ο Νίκος Παπατάκης, εκτός από παραγωγός, είναι και σκηνοθέτης πολύ σημαντικών ταινιών με...

πιο γνωστή στην Ελλάδα τη «Φωτογραφία».

Οι ταινίες του έχουν ως αφετηρία την εξέγερση, την αγανάκτηση απέναντι σε μια κατάσταση πραγμάτων που θεωρεί ανυπόφορη. Ο Παπατάκης δεν ενδιαφέρεται για τη δόξα, για την καριέρα του, ενώ οι ταινίες του γεννιούνται από επείγουσα ανάγκη. Δηλώνει ότι είναι πιο περήφανος για τη δράση του κατά τον πόλεμο, ως «διακομιστής αποσκευών» για το FLN στη διάρκεια του αγώνα των Αλγερινών κατά της γαλλικής αποικιοκρατίας ή ενάντια στη δικτατορία στην Ελλάδα, παρά για τις ταινίες του. Στην αποψινή εκπομπή παρατίθενται κάποια αποσπάσματα από τις ταινίες του, ενώ ο ίδιος μιλά για τα σχέδιά του που δεν κατάφερε να υλοποιήσει.

Μέσα από το «Doc on air» προβάλλονται ντοκιμαντέρ και παραγωγές που καλύπτουν ένα θεματολογικό εύρος, περιλαμβάνοντας όλες τις εκφάνσεις της ανθρώπινης ζωής και δραστηριότητας: Ιστορία, κοινωνία, πολιτική, περιβάλλον, επιστήμη, πολιτισμό.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: