9.11.10

Υγρασία, αφρικανική σκόνη και ενισχυμένοι άνεμοι το σκηνικό του καιρού...


Σκόνη από τη Σαχάρα ξανά πάνω από τον Αττικό ουρανό (φωτο αρχείου)
Αποπνικτικό κοκτέιλ δημιουργούν τα αυξημένα επίπεδα υγρασίας που επικρατούν στην ατμόσφαιρα τις τελευταίες ημέρες σε συνδυασμό με τη σκόνη από την Αφρική.

Οι ενισχυμένοι νότιοι άνεμοι που επικρατούν στα πελάγη εντάσεως 8 με 9 μποφόρ ευνοούν τη μεταφορά της αφρικανικής σκόνης στον ελλαδικό ουρανό.

Πιο...
συγκεκριμένα, σήμερα, Τρίτη, στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ωστόσο ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6-7 μποφόρ και ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν αυξημένες βροχές, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Ενισχυμένοι θα είναι οι άνεμοι στις Κυκλάδες και την Κρήτη, όπου θα πνέουν με ένταση έως 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παρόμοιο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Τετάρτη με τοπικές βροχές, ενισχυμένους ανέμους και αφρικανική σκόνη.

Απαγόρευση απόπλου

Απαγορεύτηκε ο απόπλους για τα δελφίνια στον Αργοσαρωνικό λόγω των ισχυρών ανέμων. Γενικό απαγορευτικό απόπλου σε Άγιο Κωνσταντίνο, Αλεξανδρούπολη και Πρίνο – Καβάλα. Στην Ηγουμενίτσα δεν εκτελούνται τα δρομολόγια πλοίων ανοιχτού τύπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: