12.11.10

Στον αναπνευστήρα τοποθετήθηκε ο Κώστας Παπακώστας...


Λευκωσία: Σοβαρή, αλλά σταθερή, παραμένει η κατάσταση της υγείας του υπουργού Άμυνας, Κώστα Παπακώστα, ο οποίος τοποθετήθηκε στον αναπνευστήρα και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.
Σύμφωνα με ιατρικό ανακοινωθέν, το οποίο...
υπογράφει ο διευθυντής της Αγγειοθωρακοχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Γαβριήλ Καουτζάνης, η τοποθέτηση του κ. Παπακώστα σε αναπνευστήρα κρίθηκε αναγκαία για καλύτερη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και βελτίωσης της αναπνευστικής λειτουργίας του.

Στο ανακοινωθέν αναφέρεται επίσης ότι τον υπουργό Άμυνας εξέτασε καρδιοχειρουργός, που κλήθηκε από το Ισραήλ, ο οποίος έκρινε ότι η θεραπευτική αγωγή που ακολουθείται, είναι η ιδανικότερη στην παρούσα φάση.

Ο Κώστας Παπακώστα νοσηλεύεται από την Δευτέρα, 8 Νοεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας με σοβαρό πρόβλημα υγείας που προκλήθηκε από διαχωρισμό της κατιούσας θωρακικής αορτής τύπου ΙΙΙ Β κατά DEBAKEY.

Δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, Χρίστος Πατσαλίδης, είπε την Παρασκευή ότι «είναι σταθερή» η κατάσταση της υγείας του υπουργού Αμυνας, Κώστα Παπακώστα.

«Είμαι σε συνεχή επαφή με τους ιατρούς και επισκέπτομαι και γνωρίζω και λαμβάνω ενημέρωση αλλά και παρακάθομαι σε συσκέψεις μαζί με τους ιατρούς», είπε ο υπουργός Υγείας ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του κ. Παπακώστα, κατά την διάρκεια επίσκεψής του στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθαλάσσας.

Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι «ο υπουργός Αμυνας είναι σε μια σταθερή κατάσταση, υπάρχει η δέουσα ιατρική φροντίδα και παρακολουθούμε την εξέλιξη της υγείας του ευχόμενοι το καλύτερο».


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: