10.1.11

Τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου φέρνουν την Μέρκελ στη Κύπρο...


Του Κώστα Τζεβελέκου
Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα η Γερμανίδα καγκελάριος θα έχει αύριο συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Νίκο Αναστασιάδη . Στη συνέχεια θα μεταβεί στην νεκρή ζώνη όπου θα ανακοίνωση την αναβάθμιση του...

πολιτιστικού κέντρου Γκέτε σε ινστιτούτο.

Την επίσκεψη της κ. Μερκελ ο υπουργός εξωτερικών της Κύπρου κ. Μάρκος Κυπριανού την χαρακτήρισε ουσιαστικής σημασίας. Ενώ ο Γερμανός πρέσβης στην Κύπρο σε δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το Βερολίνο αναμένεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς την κατεύθυνση του τερματισμού της διαίρεσης του νησιού, γιατί η Γερμανία είναι χώρα που έχει γνωρίσει τη διαίρεση και κατανοεί το δράμα του κυπριακού λαού. Σε σχέση με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ο Γερμανός πρέσβης τόνισε ότι : “ Όσες χώρες επιθυμούν να ενταχθούν στην ΕΕ πρέπει να δεσμεύονται και να εφαρμόζουν χωρίς περιορισμούς το κοινοτικό κεκτημένο”.

Κύπριοι πολιτικοί αναλυτές μας έλεγαν ότι η οικονομική ευρωστία της Κύπρου και τα πρόσφατα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου είναι αυτά που οδηγούν τα βήματα των ηγετών της Ευρώπης στην Κύπρο. Μην παραξενευτείτε εάν δείτε τους επόμενους μήνες και επίσκεψη του Ομπάμα στο νησί.

www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: