21.1.11

Αντιπαράθεση Ρέππα-Τσίπρα για εισιτήρια και διόδια...


Σε αντιπαράθεση οδηγήθηκαν ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τις αυξήσεις στα εισιτήρια των μέσων μαζικής μεταφοράς και τις παραινέσεις του κόμματος της Αριστεράς προς τους πολίτες να μην πληρώνουν διόδια.

"Το 'δεν πληρώνω, δεν... πληρώνω', είναι ένα θεατρικό έργο. Μη θέλετε να κάνουμε θέατρο τη ζωή μας", είπε ο υπουργός, κατηγορώντας το Συνασπισμό ότι καταφεύγει στην ανεύθυνη κριτική αντί της κατάθεσης πολιτικής πρότασης.

"Πρέπει να πάρουμε και αποφάσεις, και δυσάρεστες, οι οποίες πρέπει να οδηγούν σε πρακτικά αποτελέσματα ώστε να υπερβούμε την κρίση. Δεν είναι εύκολο να δεχτεί αποφάσεις που θίγουν συμφέροντα και τον ξεβολεύουν στην καθημερινότητά του", είπε για τις αυξήσεις.

"Πράγματι, καλείστε να πάρετε κρίσιμες αποφάσεις, όμως αυτές που παίρνετε οδηγούν σε τραγωδία. Είναι ανάλγητες και αναποτελεσματικές", απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. Κάνοντας αναφορά στο σκάνδαλο της Siemens σημείωσε πως "για τα ελλείμματα φταίνε οι κυβερνήσεις όχι οι εργαζόμενοι, οι προμήθειες, στις οποίες κατά περίεργο τρόπο και εδώ πρωταγωνιστεί ο επίσημος χορηγός των κομμάτων σας - ψάξτε στα ταμεία σας να δείτε που είναι τα λεφτά".

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού κατηγόρησε την παρούσα, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι φόρτωσαν με υπέρογκα χρέη της συγκοινωνίες και έριξαν "συνειδητά τους οργανισμούς στη μέγγενη της τοκογλυφίας".
enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: