7.1.11

Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν


Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι η μαραθώνια συνάντηση του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν στο Ερζερούμ της Τουρκίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, συζητήθηκαν όλα τα διμερή και περιφερειακά θέματα, όπως και το θέμα του φράχτη στον Έβρο και η λαθρομετανάστευση, καθως και τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει η Ελλάδα για την ενίσχυση των συνόρων της.

Το...


δεύτερο θέµα που κυριάρχησε ήταν η πορεία των διερευνητικών επαφών για το Αιγαίο ενώ ο κ. Παπανδρέου έθεσε και το θέμα των υπερπτήσεων στα ελληνικά νησιά.

Σε λίγη ώρα, ο κ. Γ. Παπανδρέου, αναμένεται να μιλήσει στη συνάντηση των Τούρκων πρέσβεων που γίνεται στο Ερζερούμ, με τη συμμετοχή 180 πρέσβεων.

Στόχος της σύσκεψης είναι ο συντονισμός των πρέσβεων που εκπροσωπούν την Τουρκία στο εξωτερικό, ενώ γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ τεχνοκρατών και πολιτικής εξουσίας

Απόδειξη του υψηλού επιπέδου των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αχμέτ Νταβούτογλου τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και του υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα στην ετήσια σύνοδο των Τούρκων πρεσβευτών που διεξάγεται στο Ερζερούμ.

Σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, ο κ. Νταβούτογλου χαρακτήρισε «ιστορικό» το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Δρούτσας θα μιλήσουν στους Τούρκους πρεσβευτές.

«Η Τουρκία πάντοτε ανταποκρίνεται στις ειλικρινείς προθέσεις φιλίας και όταν την προσεγγίζουν με αυτό τον τρόπο. Αυτή είναι η πολιτική μας στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός.

Τις επόμενες ημέρες, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συνεχίσει τις επαφές του σε ευρωπαϊκές χώρες -μεταξύ των οποίων η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ιταλία- για τη δημιουργία ευρωομολόγου και την κοινή οικονομική διακυβέρνηση.
NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: