26.1.11

Ακόμη μια εβδομάδα …ντουμάνι στα Τρίκαλα ...


Με έκπληξη η Δημοτική Αστυνομία Τρικάλων «ενημερώθηκε» από …δημοσιεύματα ότι βγήκε «παγανιά» και μοιράζει πρόστιμα σε καταστηματάρχες που δεν εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό Νόμο, την ώρα που περιορίζεται σε απλές συστάσεις…Η αλήθεια είναι πως η Δημοτική Αστυνομία, περίμενε μέχρι σήμερα την …εντολή του καθ΄ ύλην αρμοδίου Δημάρχου Χρήστου Λάππα, για... να πράξει κάτι τέτοιο…

Η αυστηρή εντολή του Υπουργείου που «πιέζει» Περιφερειάρχες και Δημάρχους και δημοσιοποιήθηκε στο «Διαύγεια», επιταχύνει την εντολή του κ. Λάππα, αλλά επειδή δεν θέλει να …κατηγορηθεί ότι δεν προειδοποίησε επαρκώς τους καπνιστές των Τρικάλων για την πλήρη εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου, θα διοργανώσει πρώτα μια ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των δημοτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του trikalanews.gr, αυτή η εκδήλωση όπου ο κ. Λάππας, θα φέρει ως ομιλητή στα Τρίκαλα τον συνάδελφό του Καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Κων/νο Γουργουλιάνη, για να μιλήσει για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος, θα αποτελέσει και την …αντίστροφη μέτρηση για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού Νόμου στα Τρίκαλα.

Την ερχόμενη Παρασκευή ο κ. Λάππας, θα έχει μια επαφή με τον κ. Γουργουλιάνη και την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, θα αρχίσουν τα δύσκολα για τους καπνιστές και για τους καταστηματάρχες στα Τρίκαλα, καθώς δόθηκε η εντολή του κ. Λάππα προς την Δημοτική Αστυνομία…

Υπενθυμίζεται ότι η παράβαση του νόμου συνεπάγεται αυστηρά πρόστιμα που φθάνουν τα 600 ευρώ για τους καταστηματάρχες και τα 50 ευρώ για τους θαμώνες. Σε περίπτωση υποτροπής, τα πρόστιμα αυτά διπλασιάζονται, ενώ προβλέπεται έως και σφράγιση του καταστήματος.

Απομένει μια εβδομάδα για …ντουμάνι…
www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: