17.1.11

Νερό στο κρασί της Εκκλησίας για τους διορισμούς ιερεών...


Μήνυμα σε όσους ιεράρχες υιοθετούν τη σύγκρουση με την πολιτεία και τον πολιτικό κόσμο, με αφορμή την κρίση, έστειλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Η Εκκλησία αποφάσισε να κάνει ένα βήμα πίσω, όσον αφορά στην αντίθεσή της στο διορισμό νέων ιερέων με τον κανόνα «πέντε φεύγουν, ένας έρχεται».

"Δεν ... διαφεύγει από κανένα μας η κρίσις της χώρας μας. Ζούμε όλοι μας την δύσκολη κατάσταση και την αγωνία των ανθρώπων που υποβόσκει", ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος κατά τη διάρκεια της σημερινής, αφιερωμένης στην κρίση και στο Μνημόνιο, συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου.

"Για άλλη μια φορά καλούμεθα και πάλι σαν Εκκλησία, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων [...] Είμαι βέβαιος, ότι και στην σημερινή σύναξη θα επικρατήσουν : η ψυχραιμία, η σύνεσις, η νηφαλιότητα και η υπευθυνότητα όλων μας", υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο διορισμό νέων ιερεών, η Ιερά Σύνοδος ανακοίνωσε πως αποφασίσθηκε "παρά τον πολλαπλάσιο αριθμό που απαιτείται ώστε να καλυφθούν οι υφιστάμενες λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες της Εκκλησίας της Ελλάδος, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας να ζητήσει για το 2011 τον διορισμό μειωμένου αριθμού Εφημερίων, οι οποίοι με πολύ δυσκολία θα κληθούν να τις αντιμετωπίσουν, αναγνωρίσασα την κρισιμότητα των περιστάσεων και τις δυσκολίες, τις οποίες σήμερα διέρχεται η Πατρίδα μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια: