15.1.11

Η «καρδιά» της Κτηνοτροφίας χτυπά το Σαββατοκύριακο στα Τρίκαλα...


Σε ξενοδοχείο των Τρικάλων, σήμερα το μεσημέρι, βρέθηκαν Αντιπρόσωποι των Κτηνοτροφικών Οργανώσεων, από όλους τους κλάδους της Ελληνικής Κτηνοτροφίας και από όλη την χώρα.
Ο ΣΕΚ έχει στην δύναμή του περισσότερες από 130 Οργανώσεις με 50.000 περίπου Κτηνοτρόφους και... συνεχώς εγγράφονται νέα μέλη.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΚ Παναγιώτης Πεβερέτος στην ομιλία του, επισήμανε την χρονική συγκυρία της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, ζητώντας παρουσία Βουλευτών του Νομού «να πληρώσουν αυτοί που δημιούργησαν την κρίση με τις πολιτικές τους χρόνια τώρα για να θησαυρίσουν άλλοι, την ώρα που και οι κτηνοτρόφοι, βιώνουν την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την απαισιοδοξία για το αύριο» και πρόσθεσε πως «βρισκόμαστε στον προθάλαμο κοινωνικών εκρήξεων, με τις δικές μας αντοχές να έχουν ξεπεράσει τα όρια».

Στην συνέχεια τόνισε πως οι τιμές πώλησης των προϊόντων έχουν μειωθεί και στην καλύτερη περίπτωση «καθηλωθεί» όταν οι ζωοτροφές ακρίβυναν 150% μετά το 2007, οι ανεξέλεγκτες εισαγωγές αμφιβόλου ποιότητας γαλακτοκομικών προϊόντων να συνεχίζονται και τα προϊόντα να «βαπτίζονται» Ελληνικά, τους βιομηχάνους να καταδυναστεύουν τους κτηνοτρόφους και την γραφειοκρατία του κράτους να αποτελεί «βραχνά» για οποιαδήποτε ανάπτυξη.

Αφού ο κ. Πεβερέτος, ανέφερε τις δράσεις του ΣΕΚ, δεν έκρυψε την ανησυχία του για το μέλλον μετά το 2013 με την νέα ΚΑΠ, ζητώντας αύξηση του προϋπολογισμού της ΚΑΠ, δίκαιη και αντικειμενική κατανομή των πόρων με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε κράτους και τομέα, ενίσχυση χρηματοδοτήσεων και από άλλες πηγές και καθορισμό ανώτατου πλαφόν επιδοτήσεων ανά εκμετάλλευση με ευθύνη της κάθε χώρας.

Μέσα από τον διάλογο που αναπτύχθηκε, διαφάνηκε η αγωνία για την αντιμετώπιση των χρόνιων και διαρκώς διογκούμενων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι.

Ακολούθησε η έκκριση του διοικητικού και οικονομικού απολογισμού του ΣΕΚ.

Παράλληλα ο ΣΕΚ, με στόχο την ενημέρωση των κτηνοτρόφων για τις εξελίξεις στον κλάδο, την ανάδειξη και αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, διοργανώνει αύριο στις 10 το πρωί Ημερίδα με θέμα: «Η ανάπτυξη της κτηνοτροφίας τα προβλήματα και οι προοπτικές της»

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Ξενοδοχείο: Gallery Art Hotel, στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων στο Ριζαριό.
Μεταξύ άλλων θα συζητηθούν οι εξελίξεις για την ΚΑΠ μετά το 2013, το νέο Θεσμικό πλαίσιο του ΕΛ.Γ.Α καθώς και τα προβλήματα και οι προοπτικές για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας.

Στην Ημερίδα, θα παραβρεθεί για χαιρετισμό και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη, ενώ την παρουσία του ΣΕΚ στα Τρίκαλα, στηρίζουν οικονομικά ως χορηγοί η Συνεταιριστική Γαλακτοβιομηχανία Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Τρικάλων «AGRI».
www.trikalanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: