15.2.11

Λάθος ομιλία διάβασε ο Ινδός ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ...


Ο Ινδός υπουργός Εξωτερικών Σ. Μ. Κρίσνα επιχειρεί να υποβαθμίσει την... γκάφα του, όταν επί τρία λεπτά διάβαζε κατά λάθος την ομιλία του Πορτογάλου ομολόγου του αντί για τη δική του, σε συνεδρίαση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη την περασμένη εβδομάδα. Η εφημερίδα Hindustan Times αντιμετωπίζει με... χιούμορ το γεγονός, όχι όμως και η αντιπολίτευση της Ινδίας.

"Σε πιο προσωπικό επίπεδο, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίησή μου για την ευτυχή συγκυρία να έχουμε σήμερα εδώ δύο πορτογαλόφωνες χώρες, τη Βραζιλία και την Πορτογαλία", διάβασε ο 78χρονος Σ. Μ. Κρίσνα στη συνεδρίαση του ΟΗΕ και... συνέχισε για τρία λεπτά, μέχρι που κάποιος συνεργάτης του αντιλήφθηκε το λάθος και τον ειδοποίησε, όπως μετέδωσε σήμερα το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων PTI.

Ο υπουργός υποβάθμισε αργότερα την γκάφα, διαβεβαιώνοντας τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι "δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Υπήρχαν τόσα χαρτιά μπροστά μου που πήρα από σφάλμα τη λάθος ομιλία. Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν", είπε.

Η εφημερίδα Hindustan Times κάνει σήμερα χιούμορ σε βάρος του υπουργού γράφοντας πως το μπέρδεμά του επέτρεψε στην Ινδία να αναγνωρίσει επιτέλους το χρέος της έναντι της Πορτογαλίας, πρώην αποικιακής δύναμης που ήταν εγκατεστημένη κυρίως στην Γκόα (νότια).

"Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να ευχαριστήσουμε τους Πορτογάλους", διαβεβαιώνει με χιούμορ η εφημερίδα και επισημαίνει ιδιαίτερα τη νόστιμη κουζίνα της Γκόα. "Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε πότε-πότε τις ομιλίες τους", προσθέτει.

Η αντιπολίτευση φάνηκε πάντως αυστηρότερη απέναντι στον υπουργό Οικονομικών της τρίτης μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της Ασίας, της Ινδίας. Η εκπρόσωπος του συντηρητικού κόμματος BJP, Νιρμάλα Σιταραμάν, δήλωσε πως η γκάφα αυτή αποδεικνύει ότι "το επίπεδο ανικανότητας της κυβέρνησης έφτασε στο ζενίθ".

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: