8.2.11

Σύντομα ξεκινά η απόσυρση αυτοκινήτων...


Εντός της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται η υπογραφή της κοινής υπογραφής απόφασης για την απόσυρση των επιβατηγών αυτοκινήτων. Η απόσυρση αφορά περίπου 2,5 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ, ηλικίας άνω των 12 ετών.

Σύμφωνα με...
δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά, η απόφαση θα υπογραφεί αυτήν την εβδομάδα, ενώ η ισχύς της θα ξεκινήσει εντός δέκα ημερών από τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα, η απόσυρση αφορά τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κυκλοφόρησαν πριν το 1999, οι οποίοι θα μπορούν να το αποσύρουν και να κερδίσουν φόρους από την αγορά καινούριου ΙΧ μέχρι 2.000 κ.ε.

Τι ισχύει με τις απαλλαγές:

Τα αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα μέχρι και 900 κυβικά εκατοστά δικαιούνται απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι 6.000 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα κυλινδρισμού από 901-1.400 κυβικά εκατοστά δικαιούνται απαλλαγή από το προβλεπόμενο τέλος ταξινόμησης για φορολογητέα αξία μέχρι και 8.000 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1.401-1.600 κυβικά εκατοστά απαλλάσσονται από το 65% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 11.000 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα κυλινδρισμού κινητήρα από 1.601-2. 000 κυβικά εκατοστά απαλλάσσονται από 50% του προβλεπόμενου τέλους ταξινόμησης και για φορολογητέα αξία μέχρι και 14.000 ευρώ.

Πώς θα υπολογίζεται η αξία των υπό απόσυρση αυτοκινήτων:

Η εργοστασιακή αξία των μεταχειρισμένων ΙΧ υπολογίζεται ανάλογα με την “ηλικία” τους, συγκριτικά με την αρχική τιμή.

Για τον πρώτο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται στα 1,30% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για το δεύτερο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται στα 0,70% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για τον τρίτο χρόνο, η μείωση θα ανέρχεται στα 0,50% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για τα πέντε επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται στα 0,40% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για τα τρία επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται στα 0,30% για κάθε μήνα κυκλοφορίας.

Για τα δύο επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται στα 0,20% για κάθε μήνα κυκλοφορίας

Για τα επόμενα χρόνια, η μείωση θα ανέρχεται στα 0,10% για κάθε μήνα κυκλοφορίας

Για να γίνει δεκτή η απόσυρση από τις εφορίες, θα πρέπει να έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας τόσο του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, όσο και οφειλομένων προηγουμένων ετών.

newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: