8.3.11

1η συνάντηση για την ελεύθερη μουσική από οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης...


Η πρώτη συνάντηση της FAIRMUSIC για την Ελεύθερη Μουσική από Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης διοργανώνεται στην Αθήνα την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2011 και ώρα 9 μ.μ. στο Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος με τη φιλοξενία της ΜΚΟ "Ευρωπαϊκό Χωριό".
Είναι η πρώτη συγκέντρωση που αφορά τη μουσική, τα πνευματικά δικαιώματα, τις άδειες χρήσης, τις ...
αμοιβές των καλλιτεχνών, τους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης στην Ελλάδα, τον ΟΠΙ, το Υπουργείο Πολιτισμού, τους Δήμους και την Πολιτεία.

Θα αναλυθεί η ιστορία της FAIRMUSIC, η διαδικασία λήψης άδειας μουσικής από τις επιχειρήσεις, τα τρωτά σημεία της παγιωμένης επί χρόνια διαδικασίας, οι "κερκόπορτες" του υφιστάμενου νομικού πλαισίου,...

Αναφορά επίσης θα γίνει για τις δυνατότητες προβολής που παρέχει σε ανεξάρτητους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα, η μεγαλύτερη διαδικτυακή πλατφόρμα ανεξάρτητης μουσικής JAMENDO.

Επιπλέον, θα παρουσιαστεί το σύνολο λύσεων επαγγελματικών συνδρομών από την JAMENDO τόσο για επιχειρήσεις όσο και για επαγγελματίες δημιουργούς.

Μα πάνω από όλα, θα γνωριστούμε μεταξύ μας όσοι ενδιαφερόμαστε για την ανάπτυξη της μουσικής που είναι ελεύθερη από εισπράκτορες. Που είναι Τέχνη και όχι εμπόρευμα.

Η διεύθυνση του Καφενείου είναι: Μοναστηρίου 140 και Τηλεφάνους, Ακαδημία Πλάτωνος, 104 42 ΑΘΗΝΑ ΤΡΙΤΗ 8 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2118002402 FAIRMUSIC (9π.μ. με 5 μ.μ.) και 2112217260 ΚΑΦΕΝΕΙΟ (5μ.μ. με 11 μ.μ.)



Υ.Γ. Η μουσική υπόκρουση της βραδιάς θα είναι ΜΟΥΣΙΚΗ JAMENDO, δηλαδή ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΑΠΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
http://www.fairmusic.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: