4.3.11

Μαγνησία: Χωρίς ενδοκρινολόγο έχουν μείνει 5.000 διαβητικοί...


Στο θέμα της έλλειψης, από το Νοέμβριο του 2009, ενδοκρινολόγου στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, επανήλθε με ερώτησή της στον υπουργό Υγείας η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη, καθώς αντίστοιχη ερώτηση που είχε καταθέσει τον Απρίλιο του 2010, ουδέποτε απαντήθηκε από ...
τις αρμόδιες Υπηρεσίες του υπουργείου.
Η βουλευτής επεσήμανε ότι ο νομός Μαγνησίας κατατάσσεται πρώτος στην χώρα, σύμφωνα με στοιχεία, στα περιστατικά σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 –νεανικός διαβήτης-, ενώ παράλληλα υπάρχουν αυξημένα κρούσματα... σε παιδιά με διαβήτη τύπου 2, εδώ και 16 μήνες το «Αχιλλοπούλειο» παραμένει χωρίς ενδοκρινολόγο.
Κάνοντας λόγο για το υψηλό κόστος που επωμίζονται οι ασθενείς με διαβήτη, είτε για την επίσκεψή τους σε ιδιώτες γιατρούς στο Βόλο, είτε για τη μετάβασή του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «δεν είναι δυνατόν η υγεία 5.000 διαβητικών, εξ αυτών και πολλών παιδιών, να διακυβεύεται λόγω της κωλυσιεργίας του αρμόδιου Υπουργείου, όταν επί της ουσίας η ζωή των ασθενών κινδυνεύει άμεσα».
Έτσι, ζήτησε να ενημερωθεί από τον αρμόδιο υπουργό «πότε θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες διορισμού ιατρού, ειδικότητας ενδοκρινολόγου, στο «Αχιλλοπούλειο» Γενικό Νοσοκομείο Βόλου», υπογραμμίζοντας ότι «μετά την επιβολή του Μνημονίου και τα ακραία οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, με τα οποία έχουν περικοπεί δραστικά οι μισθοί, είναι απαράδεκτο οι ασθενείς και οι οικογένειές τους να επιβαρύνονται με επιπλέον έξοδα για ιατρικές υπηρεσίες που η Πολιτεία είναι υποχρεωμένη να τους προσφέρει και τις έχουν προπληρώσει».
volospress.blogspot

Δεν υπάρχουν σχόλια: