4.3.11

Λούκα Κατσέλη: «Κανένας άνεργος δεν θα στερηθεί το επίδομα ανεργίας»...


Τη διαβεβαίωση ότι, κανένας άνεργος δεν θα στερηθεί το επίδομα ανεργίας, έδωσε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη μετά τη συνάντησή της με τον επίτροπο για την απασχόληση Λάζλο Άντορ.

Αφορμή για τη δήλωση της υπουργού στάθηκε η τοποθέτηση του επιτρόπου Όλι Ρεν, ο οποίος απαντώντας σε... ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, σχετικά με την εξοικονόμηση 500 εκατομμυρίων ευρώ το 2012 που προβλέπει το μνημόνιο, είπε ότι η παροχή του επιδόματος ανεργίας θα δίνεται μετά από έλεγχο των εισοδηματικών και περιουσιακών στοιχείων των ανέργων.

«Βρισκόμαστε στη μέση μίας μεγάλης μελέτης για όλη την αξιολόγηση των επιδοματικών κοινωνικών πολιτικών μας. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι δεν θα βρεθεί κάποιος άνεργος χωρίς επίδομα ανεργίας», είπε η κ. Κατσέλη

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα ο κ. Αντορ σημείωσε πως, η γενική αρχή είναι ότι ακόμη και αν κάποια από τα επιδόματα πρέπει να μεταρρυθμιστούν ή να ευθυγραμμιστούν στον κρατικό προϋπολογισμό, η κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να προστατεύσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικά ομάδες και να βρει μία μέθοδο για να επιτύχει αυτό το σκοπό.

«Είμαι σίγουρος ότι ο Επίτροπος κύριος Ρεν έδωσε χθες τις πληροφορίες για το πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, άλλωστε αυτό είναι ένα θέμα που χειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε επίπεδο Οικονομικών και Νομισματικών θεμάτων», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο κ. Λάζλο ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει προωθήσει πολύ σημαντικές μεταρρυθμίσεις και πως η Κομισιόν είναι έτοιμη να δώσει περαιτέρω υποστήριξη για τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας, την αύξηση της απασχόλησης και την πάταξη του κοινωνικού αποκλεισμού.

«Οι καιροί ναι μεν είναι δύσκολοι, αλλά πολλά μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να προωθήσουμε την επιχειρηματικότητα και να δημιουργήσουμε επιχειρηματικό πνεύμα και θέσεις απασχόλησης», δήλωσε χαρακτηριστικά.
imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: