24.3.11

Ραγδαίες εξελίξεις στο "Έθνος" του Μπόμπολα. Απάντηση στην επιστολή Τσεκούρα.


Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Αθήνα 23 Μαρτίου 2011


Με αφορμή την επιστολή του διευθυντή του Έθνους προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, θέλουμε να επισημάνουμε τα εξής:
Οι πληροφορίες του κ. Τσεκούρα προέρχονται από συνεργάτες του, καθώς ο ίδιος δεν ήταν παρών στην συνέλευση που ακολούθησε τις ανακοινώσεις του. Προφανώς, όμως, του μετέφεραν τα γεγονότα παραποιημένα (παρ' ότι δημοσιογράφοι...), με αποτέλεσμα να έχει πέσει θύμα πλάνης. Θα θέλαμε, λοιπόν, να διευκρινίσουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων – παρά τις ενστάσεις που εκφράστηκαν για τους χειρισμούς του ΔΣ – δεν αμφισβήτησε την κήρυξη της 24ωρης απεργίας στον Πήγασο.

Επίσης, μετά τις ανακοινώσεις που ο ίδιος έκανε, εκ μέρους της εταιρίας – ότι δεν θα γίνουν άλλες απολύσεις και δεν θα υπάρξουν περαιτέρω μειώσεις στις αποδοχές (εφόσον, φυσικά, γίνει αποδεκτή η περικοπή της αμοιβής για την κυριακάτικη εργασία) ούτε θα θιγούν τα επίπεδα των αμοιβών που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις – η πλειοψηφία των παρευρισκόμενων, συμπεριλαμβανομέενων των μελών του ΔΣ, συμφώνησε πως η πρόταση αυτή κινείται προς θετική κατεύθυνση.

Ωστόσο, οι πάντες σχεδόν δέχθηκαν ότι δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει συζήτηση μόνο στο επίπεδο του Πήγασου, αλλά θα πρέπει η πρόταση αυτή να κατατεθεί επισήμως στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την ΕΙΗΕΑ – της οποίας, άλλωστε, ο διευθύνων σύμβουλος του Πήγασου, Φώτης Μπόμπολας, είναι αντιπρόεδρος. Εφόσον αυτό γίνει, τότε οι συνάδελφοι εξέφρασαν την καλή διάθεση να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

Όσον αφορά στους χαρακτηρισμούς του κ. Τσεκούρα για το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ και την δημοσιοποίηση της παραίτησής του από μέλος της Ένωσης Συντακτών, προφανώς και συνιστά αναφαίρετο δικαίωμά του να εκφράζει τις απόψεις του και να λαμβάνει τις αποφάσεις του. Θα θέλαμε, όμως, να σημειώσουμε ότι θα όφειλε να έχει καταθέσει την ταυτότητα του μέλους της ΕΣΗΕΑ από την στιγμή που ανέλαβε τη διεύθυνση του Έθνους και έχει προχωρήσει ήδη σε απολύσεις – αν μη τι άλλο, για λόγους ηθικής τάξης...

Οι εκπρόσωποι των συντακτών στο Μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Εθνους και Εθνους της Κυριακής Ιωάννα Ηλιάδη
Ημερησίας Γιώργος Παυλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: