5.3.11

Όλο το παρασκήνιο και το χρονικό της σύγκρουσης Ραγκούση - Βενιζέλου...


Όταν το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωνε – πέραν των αρμοδιοτήτων του – ότι θα ασκήσει τις όποιες πιέσεις μπορούσε στους αρμόδιους υπουργούς για να μπει τέλος στο πρόβλημα της Υπατίας, κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει αυτό που θα επακολουθούσε.

Αργά το...
βράδυ της Πέμπτης ο υπουργός Εσωτερικών και συντονιστής της κυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης έβγαλε μια ανακοίνωση εναντίον του που όμοιά της δύσκολα θα έβρισκε κανείς σε προηγούμενες περιόδους.

Είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο. Μετά τις δηλώσεις του στη Βουλή ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος πρότεινε την προσέγγιση των μεταναστών στον πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου δεν έδειξε να διαφωνεί, αλλά «πάγωσε» το θέμα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής φέρεται να δέχτηκε και ο κ. Ραγκούσης αρνήθηκε κατηγορηματικά την όποια πρωτοβουλία Βενιζέλου. Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών ζήτησε μετ’ επιτάσεως από τον κ. Βενιζέλο να ανασκευάσει δημόσια της δηλώσεις του στη Βουλή ή να στείλει διευκρινιστική δήλωση. Ο κ. Βενιζέλος αρνήθηκε και σε μια ύστατη προσπάθεια ο κ. Ραγκούσης τον προειδοποίησε πως αν δεν το κάνει θα βγάλει αυτός ανακοίνωση. Ο κ. Βενιζέλος και πάλι δεν πτοήθηκε.

Γύρω στις εννιά το βράδυ ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την πρόθεση του κ. Ραγκούση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πληροφορήθηκε το ακριβές περιεχόμενο της δήλωσης, ούτε φυσικά το ύφος. Ο κ. Ραγκούσης στέλνει την δήλωση στους δημοσιογράφους και αμέσως τα τηλέφωνα παίρνουν φωτιά. Ο κ. Βενιζέλος σε συνομιλητές του χαρακτήριζε «γελοιότητα» την κίνηση Ραγκούση, ενώ ο κ. Ραγκούσης επέμενε πως η στάση Βενιζέλου υπέσκαπτε τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης στο ευαίσθητο θέμα των απεργών πείνας.

Την Παρασκευή το πρωί αν και ο πρωθυπουργός δικαιολόγησε την εξέλιξη ως νευρικότητα από τον φόρτο εργασίας των υπουργών, ωστόσο στενοί συνεργάτες του δεν έκρυβαν τη δυσφορία του. Χαρακτηριστικά ανέφεραν πως ο κ. Παπανδρέου θεωρούσε ότι τέτοιου είδους κόντρες δεν οδηγούν πουθενά και αποπροσανατολίζουν. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς εξέφρασαν την άποψη πως αν δεν ήταν οι δύο συγκεκριμένοι υπουργοί οι πρωταγωνιστές της κόντρας, ο πρωθυπουργός θα τους είχε αποπέμψει πάραυτα.

Σε μια προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα αργά το βράδυ της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκρπόσωπος κ. Γιώργος Πεταλωτής έβγαλε δελτίο τύπου σύμφωνα με το οποίο οι δύο κορυφαίοι υπουργοί είχαν επικοινωννήσει μεταξύ τους και τα είχαν βρει. Η επικοινωνία αυτή δεν έγινε ποτέ. Οι δύο υπουργοί αν επικοινώνησαν μεταξύ τους επικοινώνησαν μόνο μέσω τρίτων. Ο κ. Βενιζέλος την επόμενη ημέρα κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ έκανε δήλωση που μάλλον συντήρησε το κλίμα ψυχρότητας.

Το θέμα βαίνει προς εκτόνωση ωστόσο είναι βέβαιο πως αύτό το σήριαλ μόλις άρχισε.

www.newscode.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: