26.3.11

Ολονύχτια επιχείρηση της Αστυνομίας για πάταξη της νεανικής παραβατικότητας...


Λευκωσία: Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία στη διάρκεια νέας επιχείρηση που διεξήχθη την Πέμπτη το βράδυ από τις 10μμ μέχρι τις 4πμ, στο πλαίσιο των προσπαθειών για πρόληψη και πάταξη της νεανικής παραβατικότητας.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από μέλη διαφόρων Τμημάτων, Υπηρεσιών και του... τοπικού Αστυνομικού Σταθμού της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού σε συνεργασία με τη Μηχανοκίνητη Μονάδα Αμεσης Δράσης, και κάλυψε την περιοχή του Αγίου Αθανασίου καθώς και άλλες περιοχές που αφορούν δημόσιες πλατείες και πάρκα στην πόλη και επαρχία Λεμεσού.

Σε δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια της επιχείρησης ελέγχθηκαν συνολικά 65 πρόσωπα και διενεργήθηκαν 15 τροχαίες καταγγελίες, ενώ έγιναν συνολικά τέσσερις συλλήψεις για υποθέσεις ναρκωτικών, καθώς και για εντοπισμό κλοπιμαίου αυτοκινήτου.

Συγκεκριμένα, σε δύο περιπτώσεις στον Αγιο Αθανάσιο, η Αστυνομία ανέκοψε δύο νεαρούς οδηγούς και μετά από έλεγχο που ακολούθησε στα οχήματά τους εντοπίστηκε μικρή ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης (κάνναβης), καθώς και ένας μεταλλικός σπαστήρας. Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό οι οδηγοί ηλικίας 23 και 29 ετών συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στα γραφεία της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών για περαιτέρω διερεύνηση των υποθέσεων.

Σε άλλη περίπτωση στο χώρο στάθμευσης της εκκλησίας του Αποστόλου Λουκά στον Αγιο Αθανάσιο, εντοπίστηκε όχημα στο οποίο επέβαιναν 37χρονος οδηγός και 37χρονη συνοδηγός οι οποίοι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, φαινόντουσαν να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών, ενώ δίπλα από το όχημα ανευρέθηκε μια χρησιμοποιημένη σύριγγα που πιστεύεται ότι περιέχει ηρωίνη.

Από περαιτέρω εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο που ήταν στην κατοχή του 37χρονου είχε καταγγελθεί ως κλοπιμαίο στον αστυνομικό σταθμό Λυκαβητού στη Λευκωσία. Η αστυνομία οδήγησε τον 37χρονο και την 37χρονη στον Αστυνομικό Σταθμό Γερμασόγειας για περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης.

Στην περιοχή Μουτταγιάκας και μετά από έλεγχο που έγινε σε νεαρά πρόσωπα που βρίσκονταν στο προαύλιο της εκκλησίας, τα οποία φαίνεται να ασχολούνταν με το άναμμα λαμπρατζιάς, η Αστυνομία εντόπισε σε κοντινή απόσταση από αυτούς, σε χόρτα, ένα μεταλλικό σπαστήρα και μικρή ποσότητα πράσινης ξηρής φυτικής ύλης (κάνναβης).

Όπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, εφτά νεαρά πρόσωπα ηλικίας μεταξύ 15-19 ετών οδηγήθηκαν στα γραφεία της Υπηρεσίας Καταπολέμησης Ναρκωτικών του κλιμακίου Λεμεσού και μετά από ανάκριση, νεαρός ηλικίας 17 ετών παραδέχτηκε ότι τα είχε στην κατοχή του για δική του χρήση.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας διεξήχθη σε συνέχεια επιχείρησης που πραγματοποίησε την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις θα συνεχιστούν και θα εντατικοποιηθούν ενόψει και των εορτών του Πάσχα, περιέχοντας το στοιχείο του αιφνιδιασμού, ενώ θα επεκταθούν καλύπτοντας και άλλες πόλεις της Κύπρου όπου παρατηρούνται κρούσματα νεανικής παραβατικότητας.

«Το θλιβερό είναι» είπε ο κ. Κατσουνωτός, «ότι στο πλαίσιο των επιχειρήσεων εντοπίζονται δυστυχώς νεαρά πρόσωπα, όπως η περίπτωση των νεαρών στη Μουτταγιάκα, να έχουν ουσιαστικά πέσει στη ‘γάγγραινα’ των ναρκωτικών». Το γεγονός αυτό ανέφερε, «πρέπει να θορυβήσει και να ανησυχήσει τους γονείς, και να τους θέσει σε εγρήγορση σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τα παιδιά τους από το να παρεκτρέπονται και να μπαίνουν στο δρόμο των ναρκωτικών».


Πηγή: ΚΥΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: