21.3.11

Σκληρή κριτική Ράπανου για τον φοροεισπρακτικό μηχανισμό...


Σκληρή κριτική για τη λειτουργία του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αλλά και κριτική στα τελευταία φορολογικά νομοσχέδια, άσκησε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Βασίλης Ράπανος.

Μιλώντας σε παρουσίαση βιβλίου για την οικονομική κρίση ο κ. Ράπανος έκανε λόγο για «πρωτόγονα μέσα ελέγχου των φορολογικών αρχών και για άτολμα νομοσχέδια.»

Ο ... εκ των συγγραφέων του βιβλίου, μαζί με τον καθηγητή οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της EFG Eurobank Νίκος Νανόπουλος εστίασε από την πλευρά του στην ανάγκη ενίσχυσης της εμπιστοσύνης των αγορών και των πολιτών οι οποίοι, όπως είπε, δεν θα αποσύρουν τα χρήματά τους από τις τράπεζες κάθε φορά που θα προκύπτει ένα ύποπτο email.

Ο κ. Νανόπουλος ζήτησε «πολιτικές φιλικές προς την επιχειρηματικότητα προκειμένου να βγούμε από την κρίση», αλλά και μια διαδικασία πειθούς των πολιτών για τα οφέλη των μεταρρυθμίσεων.

Από την πλευρά του ο κ. Χαρδούβελης, μιλώντας τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ, είπε πως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η Ελλάδα να μην καταφέρει να βγει από την ύφεση στο τέλος του 2011. Υπογράμμισε πως η έξοδος μπορεί να γίνει εάν προχωρήσουν άμεσα οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Σε ό,τι αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας της Ελλάδας είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει με μια μακροχρόνια μίσθωση για 30 – 40 χρόνια.

Στο μεταξύ, σύσκεψη με τους προϊσταμένους των μεγαλύτερων εφοριών της χώρας πραγματοποιείται τη Δευτέρα υπό τον υφυπουργό Οικονομικών Δημήτρη Κουσελά. Στόχος ο προγραμματισμός ενεργειών και δράσεων για την αύξηση των εσόδων το αμέσως προσεχές διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: