27.3.11

Καταιγιστικά πλήγματα εναντίον Καντάφι...


Με καταιγιστικό ρυθμό συνεχίζονται τα πλήγματα των συμμαχικών δυνάμεων της Δύσης εναντίον των δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι στη Λιβύη.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν 160 αεροπορικές αποστολές, έναντι 153 που είχαν γίνει την Παρασκευή.Όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο, τα δύο τρίτα των αποστολών -οι 96- συμπεριέλαβαν αεροπορικά πλήγματα και οι υπόλοιπες αφορούσαν την επιβολή της απαγόρευσης πτήσεων.

Εν τω μεταξύ, Γαλλικά μαχητικά κατέρριψαν πέντε αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας της Λιβύης και δύο ελικόπτερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας αργά το Σάββατο στο Παρίσι.

Τα αεροσκάφη καταστράφηκαν το Σάββατο γύρω από την Μιζουράτα, όπου δυνάμεις πιστές στο συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι προσπαθούν να εκδιώξουν τους εξεγερμένους.

Δυτικές αεροπορικές επιδρομές με στόχο στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους σημειώθηκαν το Σάββατο και στην πόλη Σάμπχα, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Λυβίης, επικαλούμενη έναν αξιωματούχο των ένοπλων δυνάμεων του συνταγματάρχη Μουάμαρ Καντάφι..Η Σάμπχα βρίσκεται νότια της Τρίπολης, στην κεντρική Λιβύη.
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: