7.3.11

Ομάδες διερεύνησης ΟΗΕ - ΕΕ στη Λιβύη...


Ομάδες διερεύνησης της κατάστασης στη Λιβύη αποστέλλουν ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση, μεταδίδει το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΟΗΕ, ο λίβυος υπουργός Εξωτερικών συμφώνησε με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού, στην άμεση αποστολή αντιπροσωπείας των Ηνωμένων Εθνών στην Τρίπολη.

Την ... ίδια ώρα έχει ήδη αναχωρήσει για τη χώρα αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τω μεταξύ, επιθέσεις για την ανακατάληψη τεσσάρων πόλεων στρατηγικής σημασίας στα ανατολικά και τα δυτικά της Λιβύης εξαπολύει το καθεστώς Καντάφι ωστόσο οι αντικαθεστωτικοί φαίνεται πως κατορθώνουν να διατηρούν τον έλεγχο.

Σφοδρές μάχες δόθηκαν για τον έλεγχο της Μισράτα, ενώ συγκρούσεις ξέσπασαν στην Μπιν Τζαουάντ και το λιμάνι Ρας Λανούφ.

Ο ΟΗΕ ζήτησε να καταστεί άμεσα δυνατόν "να φθάσει η ιατρική βοήθεια προς τα θύματα των βομβαρδισμών στην πόλη Μισράτα.

Από το Συμβούλιο των εξεγερμένων στη Βεγγάζη ανακοινώθηκε ότι "οι πόλεις Ζαουίγια και Μισράτα, όπως κι άλλες πόλεις στον ανατολικό τομέα της Λιβύης, είναι υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών".

Θέμα εβδομάδας είναι η πτώση του καθεστώτος Καντάφι εκτίμησε μιλώντας σε έλληνες δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός Εσωτερικών στρατηγός Γιουνίς.
Ο Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-Μουν, απαίτησε, μέσω ανακοίνωσης του γραφείου του, από το καθεστώς της Τρίπολης, να βάλει τέλος στις χωρίς διακρίσεις επιθέσεις εναντίον των πολιτών στη Λιβύη και παράλληλα προειδοποίησε ότι όποιος παραβιάζει τη διεθνή νομιμότητα θα κληθεί να λογοδοτήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: