4.3.11

Χυτήρης: «υπάρχει θέμα με τους μετανάστες στην Υπατία»...


«Πολύ καλό για το τίποτα» χαρακτήρισε την αντιπαράθεση Ραγκούση – Βενιζέλου για το ζήτημα της συνεχιζόμενης απεργίας των μεταναστών στο κτίριο Υπατία, ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Τηλέμαχος Χυτήρης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», αναγνώρισε ότι... υπάρχει ένα θέμα με τους μετανάστες στην Υπατία, σημείωσε ότι όσοι νομιμοποιούνται θα μείνουν στην Ελλάδα, ενώ έκανε λόγο για μια αυθόρμητη στιγμή του υπουργού Άμυνας στη Βουλή.

Ο κ. Χυτήρης, είπε επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος μπορεί να έχει την άποψη του για τους χειρισμούς του θέματος αλλά καλό είναι να το λέει στην κυβέρνηση και όχι δημόσια.

Δεν απάντησε ξεκάθαρα εάν υπάρχει πρόβλημα συντονισμού στην κυβέρνηση και επισήμανε πως είναι προφανές πως οι μετανάστες υποκινούνται από κάποιους τους οποίους δεν κατονόμασε.

Η κυβέρνηση είναι σε νευρική κρίση, είναι αδιανόητο δύο υπουργοί να μην επικοινωνούν μεταξύ τους, δήλωσε στην ίδια εκπομπή, ο Γιάννης Βρούτσης, αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας της ΝΔ. Σημείωσε πως οι ρίζες τέτοιων φαινομένων είναι στα αδιέξοδα της πολιτικής.

Ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση

Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης με ανακοίνωσή του αργά το βράδυ της Πέμπτης, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, στην Βουλή ότι θα ασκήσει πιέσεις στους αρμόδιους συναδέλφους του, ώστε να μην υπάρξει απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Ο κ. Ραγκούσης εγκαλεί τον κ. Βενιζέλο για τη δημόσια τοποθέτησή του, χωρίς, όπως είπε, προηγουμένως να έχει ζητήσει να πληροφορηθεί "τα δεδομένα που συνθέτουν το σύνολο του προβλήματος".

Ζήτησε τέλος από το υπουργείο Άμυνας να διευκρινίσει αν προτείνει τη νομιμοποίηση των παράνομων μεταναστών.

Λίγο αργότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι «οι υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας επικοινώνησαν μεταξύ τους και κρίθηκε ότι δεν υφίσταται πλέον κανένα πρόβλημα»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: